Onnistunut kotiavaus
Julkaistu: 30.11.2018 00.00

Lähtökohdat Bandyliigan otteluun Narukerä - Helsingin IFK olivat melko kaksijakoiset. Joukkueet olivat kovassa kunnossa ja kummallakin voitto alla edellisestä ottelusta. Koko päivän jatkunut vesisade ja kolme lämpöastetta tekivät kentän olosuhteista haastavan ja raskaan. Ottelusta oli kuitenkin lupa odottaa tasaista ja viihdyttävää.

Narukerän asetelmat otteluun vahvistuivat kauden aikaisemmista peleistä, kun Joona Rajala toipui pelikuntoon ja teki paluun kärkimieheksi. Eero Paavola vapautui pelikiellosta ja pelasi ensimmäisen Bandyliigaottelun Narukerässä Ruotsissa pelatun vuoden jälkeen.

Helsingin IFK on muuttunut aikaisemmasta ja on selvästi liikkuvampi joukkue kuin edellisellä kaudella. Aku Ojanen, Stepan Okhalov ja Patrik Huher saavat hyvin tukea nuorilta junioreilta, jotka antavat lepohetkiä liukkaille pelinrakentajille. Tommi Niittylä ja Erik Hörhammer vastaavat fyysisyydestä puolustuspelissä.

Ensimmäinen tarjosi runsaslukuiselle yleisölle niska-hartia-jumppaa, kun päätä piti käännellä kuin tennisottelussa konsanaan. Joukkueiden maalivahdit, Narukerän Esko Kuusamo ja HIFK.n Aatu Valtonen viskoivat palloa vastustajan kenttäpuoliskolle ja välillä jopa toisilleen. Jää oli niin tahmea ja röpelöinen, että pelaaminen sillä oli mahdotonta. Jakson maalit syntyivätkin pitkälti erikoistilanteista tai maalivahdin torjunnan paluupallosta. Aku Ojanen vei vieraat johtoon vapaalyönnistä. Tomi Mustonen tasoitti rankkarista ja nosti kotijoukkueen johtoon vaparin jälkeen. Joona Rajala kasvatti johtoa kulman jälkitilanteesta. Jussi Yli- Houhala kavensi taukonumeroiksi 3-2.

Toisen jakson alku oli vahvasti kotijoukkueen. Pelaaminen jäässä onnistui ja Joona Rajala sekä Eero Paavola veivät Kerän jo turvallisen tuntuiseen 5-2 johtoon. Hyvä olo taisi hiipiä kotijoukkueen pelaajien puseroihin ja pelistä tuli passiivista. HIFK käytti mahdollisuutensa. Jaakko Liukkonen yllätti Kerävahti Kuusamon nostamalla vapaalyönnin muurin ja hölmistyneen Kuusamon yli. Seuraavassa tilanteessa Aku Ojanen toi pienestä kulmasta stadilaiset jo maalin päähän. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen Timo Niemi ratkaisi vapaalyönnistä voiton Narukerälle. Tomi Mustonen hassutti kulmasta vieraita ja viimeisteli elastisilla käsillään illan kolmannen osumansa.

Ottelun onnistujia olivat Narukerän puolustaja Jere Koivula sekä hyökkääjät Rajala ja Mustonen. Jukka Loukkola taisteli kaaripalloista ansiokkaasti saadaen tilanteita kotijoukkueelle. Vieraiden parhaimmistoa olivat Liukkonen, Ojanen ja Yli-Houhala. Narukerän valmentaja Jani Raukko kommentoi lyhyesti, että tästä on hyvä jatkaa.

Narukerä ja HIFK kohtaavat jo viikon kuluttua perjantaina uudelleen, kun porilaiset matkaavat pääkaupunkiin. Narukerän seuraava kotiottelu pelataan kolmen viikon kuluttua 22.12. Tällöin Poriin saapuu jo kerran sarjassa voitettu Mikkelin Kampparit.

Teksti: Jouko Visuri

Kuvat: Maija Peltonen ja Mikko Sjöholm