Jääpalloveteraani ja urheilutoimittaja Veijo-Lassi Holopainen kuvaa 1985 kirjoittamassaan seuran 30-vuotishistoriikissä nykyisen muovipintaisen pelipallon edeltäjää narupunoksista palloa seuraavasti:

”Ikääntyvä jääpalloilijapolvi pelasi aina 1970-luvun kynnykselle pallolla, joka oli vuosikymmenien aikana saanut lempinimekseen ”narukerä”.

Moni juniorina Narukerässä aloittava tyttö ja poika on ihmetellen kysellyt, miksi seuran nimi on Narukerä? Mistä tämä nimi on perua? Urheilun tietokirjassa Fokus 1/1968 todetaan sanatarkasti: ”Pallo on läpimitaltaan 6 cm, paino 58,62 gr, väri helposti näkyvä (punainen), sisus korkkia tai korkintapaista ainetta, päällystetty tasapaksulla punoksella, johon vesi ei imeydy tai muovilla (ei vielä virallinen).”

Silloinen narukerä oli kova, kireä, kiukkuisesti poukkoileva, kimmoisa ”peliväline”. Jos se vahingossa osui kasvoihin, narukerän sinertävä kuvio oli kaunistuksena kauan.

Urheiluvälineet ovat vuosikymmenien aikana huimasti kehittyneet. Narukerä on pallona historiaa, mutta seuramme nasevassa nimessä se säilyttää arvonsa.”