U18 SM-FINAALIIN!
SeuraJulkaistu: 01.03.2024 10.07

U18 SM-FINAALIIN!

U18-joukkue raivasi upealla taistelulla tiensä sarjan SM-finaaliin kukistamalla JPS:n maalein 3-4 (2-3) torstai-illan välieräkamppailussa Jyväskylässä. Narukerä siirtyi heti ottelun alussa johtoon ja piti kiinni tästä asemastaan aina ottelun 80 minuutille saakka, jolloin JPS pääsi tasoittamaan ottelun jopa hieman onnekkaasti. Narukerän taistelu kuitenkin palkittiin, kun ottelun 87. peliminuutilla Kerälle tuomittiin rangaistuslaukaus. Olavi Erkkilä ei pilkulla höntyillyt, vaan painoi ottelun voittomaalin hallitusti JPS:n verkkoon.

Joukkueen päävalmentaja Tuomas Erkkilä oli ottelun jälkeen syystäkin erittäin tyytyväinen ja ylpeä joukkueestaan.

"Ottelun kuva oli selkeä alusta saakka. Olimme altavastaajia ja tiesimme vastustajan tulevan kovaa heti alusta alkaen. Ensimmäisen puoliajan lopussa olimme selkeästi vaikeuksissa, mutta pääsimme kuitenkin johdossa toiselle puoliajalle. Toisen puoliajan lumisade helpotti joukkueen puolustustaistelua." Erkkilä analysoi.

Hän jakaa myös kunnioitusta vastustajan suuntaan: "Kuuma ja kova matsi, jossa olimme kenties onnekkaampia erittäin kovaa vastustajaa vastaan."

Ottelussa joukkueen maaleista vastasivat Olavi Erkkilä (2), Eeli Viitanen ja Aleksi Ulanen.

U18-joukkuuen matka finaaliin ei ole välttämättä ollut kaikista selkein ja helpoin. Pienellä pelaajamäärällä operoinut joukkue on joutunut pelaamaan sarjapelejä jopa kahden pelaajan alivoimalla.

"Olen koko ajan pelaajille painottanut puolustamisen tärkeyttä ja mielestäni olemmekin sarjan parhaiten puolustava ryhmä. Kauden aikana on ollut vaikeitakin paikkoja, mutta joukkueen selkäranka on kestänyt. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta" Erkkilä painottaa.

U18 SM -finaali pelataan Mikkelissä 9.3.2024 Päävalmentaja odottaa tapahtumaa jo innolla, mutta jalat maassa.

"Vastaan tuleva Kampparit on äärimmäisen kova joukkue" hän paaluttaa.