Akilles kuskin paikalla
Julkaistu: 28.12.2020 00.00

Olosuhteet olivat pitkästä aikaa erinomaiset Bandyliigan ottelulle. Maaleja ladottiin runsaasti, kun Narukerä ja Akilles tarjosivat laadukkaan taiston Amiko Areenalla. Ainoa mikä tilaisuudesta puuttui, oli yleisö, jolle näytelmää olisi paikan päällä esitetty. Näin tullaan valitettavasti koronan johdosta jatkamaan pahimmillaan koko pelikausi. Viime vuonna välipäiväpelissä oli paikalla 538 katsojaa kannustamassa kotijoukkuetta.

Akilles oli pelissä terävämpi alusta alkaen ja Narukerä avitti vieraita tällä kertaa virheillään karkumatkalle. Ottelun avausmaali nähtiin ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä, kun Akseli Laakkonen laittoi pallon maaliin. Akilles karkasi Rinat Shamsutovin rankkarimaalin jälkeen nopeasti kolmen maalin johtoon puolen tunnin pelin kohdalla, mutta Narukerä nousi ennen puoliajalle menoa maalin päähän, kun Kasper Perdén ja Kristian Paukkonen onnistuivat viimeistelyissään.

Toisen puoliajan ensimmäiset maalit viimeisteli jälleen Akilles, kun Akseli Laakkonen onnistui toistamiseen ja Denis Sadakov laukoi ensimmäisen kolmesta maalistaan. Narukerä nousi vielä kertaalleen maalin päähän reilun tunnin pelin jälkeen. Ensin pelissä liberon paikalta kärkeen nostettu Tomi Mustonen onnistui kulmasta ja perään Timo Niemi laukoi kauden ensimmäisen osumansa. Mustosen maali oli pitkästä aikaa Narukerän onnistuminen kulmalyönnistä.

Akilles oli päättänyt viedä pisteet ja vaikka Narukerä pääsi pelaamaan miesylivoimalla ottelun viimeiset 20 minuuttia William Skogin polvitaklauksen seurauksena se ei onnistunut maalinteossa. Ottelun tehokkain Denis Sadakov onnistui siirtämään hetki ulosajon jälkeen Akilleksen kolmen maalin johtoon upealla laukauksella ja vielä ennen loppuvihellystä viimeistelemään loppulukemat 5-9.

Narukerän valmentaja Tuomas Erkkilä harmitteli oman joukkueensa virheitä ja totesi, että turhaan tarjoiltiin mestarijoukkueelle laadukkaita maalipaikkoja,
- Tänään isoin syy tappiolle oli liian kovat virheet omalla alueella. Akilles myös viimeisteli hyvällä prosentilla paikoistaan. Ei päätä pensaaseen, sillä teimme kentällä myös paljon hyviä asioita ja mielestäni kontrolloimme kentällä tapahtumia. Isot virheet maksoivat tänään pisteet ja kyllä fiilis on pelin jälkeen, että mestari on lyötävissä, vaikka tänään emme siihen olleet täysin valmiita. Laskiskelin, että kuusi vieraiden maalia syntyi enemmän tai vähemmän meidän avustuksella. Nämä kun karsitaan, niin jatkossa voitosta taistellaan tasapäisesti.

Narukerä esiintyi kentällä Akillesta vastaan tasapäisesti ja vaikka nyt osui kolmas tappio putkeen, niin pelillisesti joukkueen esitykset ovat menneet eteenpäin aikaisemmista vuosista ja nyt haastetaan sarjan kärkijoukkueita tosissaan. Joukkueen tehokkain pelaaja oli taasen Rinat Shamsutov, joka keräsi tehot 1+3 ja jatkaa taistelua pistepörssin kärjessä.

Seuraavan kerran haastetaan kotikentällä tammikuun alussa Mikkelin Kampparit, joka jätti Narukerän kotonaan nollille.