Jouko Multanen voitti Narukerän tennismestaruuden
Julkaistu: 09.08.2020 00.00

Narukerä Open -tennisturnaus pelattiin helteisessä säässä Porin Isomäen tenniskeskuksessa lauantaina. Turnaukseen osallistui kymmenen pelaajaa. Kolme ilmoittautuneista joutui jäämään sivuun viime hetken sairastapausten vuoksi, muun muassa hallitseva mestari Lassi Varjonen.

23 ottelun ja yli lähes kuuden tunnin huhkimisen jälkeen mestari oli selvillä. Voittajaksi selviytyi Jouko Multanen, joka voitti finaalissa Tapio Nevan.

Tapio Neva (vasemmalla) ja Jouko Multanen etenivät finaaliin häviämättä otteluakaan. Loppuottelussa Multanen oli parempi selkein 6-1 numeroin.

Kuten kaikissa palloilulajeissa myös tenniksessä pelaaminen näyttää helpolta, kun sen osaa. Multanen erottui muista eleettömyydellään ja varmuudellaan. Vastustajilla oli usein kiire, Multasella ei. Vastustajilta pääsi toisinaan ruma sana, Multaselta ei -kun homma on hallussa, on helppo hymyillä.

Jouko Multanen pelasi Narukerän kakkosjoukkueessa jääpallon 2. divisioonaa 1980- ja 1990-luvuilla, ja kuului kaudella 1991-92 myös Narukerän edustusjoukkueen harjoitusrinkiin.

Opettajana työskentelevä Multanen pelasi sittemmin kaukalopalloa Karhu-Bandyn 1. divisioonajoukkueessa. Nykyään Multanen harrastaa tennistä ja jääkiekkoa.

Narukerän liigajoukkueen maine oli turnauksessa Joona Rajalan ja Lauri Sirenin harteilla. Kaksikko edusti seuran lippulaivaa tyylikkäästi, mutta lajitaidot eivät tällä kertaa riittäneet kärkisijoille.

Joona Rajala palkittiin turnauksen Fair Play -palkinnolla positiivisuudesta sekä vastustajaa ja tulosta kunnioittavasta asenteesta.

Mailapelit ovat Joona Rajalle tuttuja lajeja, mutta tänä kesänä hän viihtynyt enemmän padel- kuin tennismaila kädessä. Narukerä Openissa Rajala voitti yhden ja hävisi viisi ottelua.

Narukerä Open on matalan kynnyksen urheilutapahtuma, ikään kuin tenniksen karaokea. Itseoppineiden satunnaisharrastajien turnauksessa nähtiin silti ajoittain varsin hyvää pallottelua. Se ei ole ihme, sillä lähes kaikilta osanottajilta löytyy jonkinlaista palloilutaustaa.

Edustusjoukkueen entisistä pelaajista Narukerä Openissa nähtiin Tomi Leivo ja Tapio Neva. Välieriin yltänyt Juha Saastamoinen puolestaan on esiintynyt liigatasolla salibandyssa. Saastamoiselta löytyy myös jääpallotaustaa: hän on pelannut Narukerän junioreissa.

Turnauksen ilahduttava yksityiskohta oli, että ensimmäistä kertaa Narukerän tennismestari -titteli päästiin jakamaan myös naisten sarjassa. Ikuisesti kiertävän kiertopalkinnon sai vuodeksi haltuunsa Henna Karra.

Mestarit. Henna Karra voitti Narukerä Openin naisten ja Jouko Multanen miesten sarjassa.