Pitkä odotus on päättynyt
22.7.2020 8:31 Uutiset / Pääsivusto

Ville Aaltonen on palaa Poriin innostuneena. Kuva: finbandy.fi

Narukerän 20-vuotta kestänyt odotus päättyy, kun legenda ja maajoukkueen kapteeni Ville Aaltonen palaa kasvattajaseuraansa. Joukkueeseen liittyy vahva ja fyysinen pelaaja, jolta on vastustajien mukaan lähes mahdotonta ottaa palloa pois. Narukerä on rakentanut joukkuettaan kohti tulevaa kautta ja uutisoinut runkopelaajien sopimuksista sekä kahden nuoren luisteluvoimaisen pelaajan liittymisestä ryhmään. Kermakakussa on yleensä mansikoita ja tässä kohtaa Narukerän uusin pelaajakiinnitys on iso sellainen.

- Jos miettii, että lähes 20-vuotta Ruotsin pääsarjaa ja siinä välissä vielä Venäjällä mestaruushopeaa voittanut pelaaja saapuu meille, niin on minun vaikea sanoin kuvailla, minkälaisen vahvistuksen saamme ensikaudeksi. Ville on myös maajoukkueen monivuotinen kapteeni, joka kertoo myös henkisestä vahvuudesta mitä saamme pukukoppiin. Meidän nuorelle joukkueelle kultakimpale ja täsmäase.

Vuodesta 2001 asti Ruotsissa pelannut ja yhden kauden Venäjällä pelannut Aaltonen kertoo, että Poriin palaa innostunut pelaaja,
- Poriin paluu on ollut aina ajatuksissa siitä lähtien, kun Porista aikoinani Ruotsiin lähdin. Viime vuonna aloitettiin keskustelemaan asiasta vakavammin ja nyt sitten keväällä perheen kanssa asiasta puhuttiin enemmän ja tultiin tulokseen, että nyt on oikea hetki. Vanhin lapsi lähtee lukion ensimmäiselle, niin senkin takia ajankohta oli hyvä.

- Olen innostunut ja utelias näkemään mikä Bandyliigan taso on nykypäivänä. On myös mahtavaa palata kotikonnuille kasvattajaseuraan. Ei tässä uralle mitään uutta nostetta haeta, mutta ei myöskään jäähdyttelystä ole kysymys. Niin kauan kuin kentälle mennään, mennään täysillä. Se on ollut oma ajatus aina ja siitä pidetään kiinni, toteaa Aaltonen.

Aaltonen kertoo seuranneensa kasvattajaseuran toimintaa ja uskoo, että tulevasta kaudesta on tulossa hyvä,
- Kovat on odotukset joukkueeseen. Mielestäni Narukerällä on kasassa hyvä joukkue, jossa on paljon nuoria tulevia menestyspelaajia ja sitten vähän vanhempaa kaartia. Porissa on tehty hyvää työtä viimeiset vuodet ja tuntuu, että ollaan saatu aikaa uusi tuleminen.

- Hienoa, että Ville saadaan edustamaan kasvattajaseuraansa ja hän totesi ajan olevan kypsän paluulle. Ville tuo joukkueeseen ennen kaikkea voittamisen kulttuuria ja johtajuutta.

- Muutama sopimus on vielä tarkoitus viimeistellä ja julkaista heinäkuun aikana. Tämän jälkeen voimme hyvillä mielin valmistautua tulevaan kauteen. Narukerä tulee olemaan mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja lupaavaa nuoruutta. Tavoitteet ovat mitalipeleissä ja sinne meillä on kaikki realistiset mahdollisuudet myös päästä, päättää Aho.

- Toivottavasti saadaan lisää porukkaa katsomoihin ja kovaa tukea kotiotteluissa. Toivotaan talvesta hyvää ja pitkää, jotta saadaan yhdessä nauttia aidosta ja vauhdikkaasta talvilajista sekä raittiista ulkoilmasta. Positiivisin mielin kohti tulevaa kautta ja ottakaa tutut myös ensikertalaiset bandykatsomoon mukaan!

Yleensä pelaajan saavutukset kuvataan lyhyesti. Tällä kertaa Ville Aaltonen uratarina pitkästi. (Lähde: Wikipedia)

Ville Aaltonen aloitti uransa Narukerässä vuonna 1994 ollessaan 15-vuotias. Aaltonen edusti kasvattajaseuraansa Narukerää vuoteen 2001, jossa hän voitti keväällä 1998 Bandyliigassa hopeaa ja seuraavana keväänä 1999 mestaruuden. Sen jälkeen Aaltonen pelannut Ruotsin Ljusdalissa ja Bollnäsissä. Kauden 2007–2008 Aaltonen pelasi Venäjän pääsarjassa Krasnogorskin Zorkin joukkueessa ja saavutti hopeaa. Vuodesta 2009 lähtien Aaltonen on pelannut Bollnäsissä.

Ville Aaltonen on Suomen maajoukkueen kapteeni. Aaltonen on edustanut Suomea 16 kertaa MM-kilpailuissa vuosina 2004–2019. Vuoden 2019 MM-kisojen jälkeen Ville Aaltonen on pelannut 162 A-, 5 N-, 7 P-maaottelua. Vuoden 2020 MM-kisajoukkueessa Aaltonen oli myös nimettynä, mutta korona siirsi kisat.

Vuonna 2004 Aaltonen oli mukana maailmanmestaruuden voittaneessa Suomen joukkueessa. Syksyllä 2006 hänet valittiin seurajoukkueiden Jääpallon maailmancupin parhaaksi pelaajaksi. Vuosina 2009 ja 2010 Aaltonen valittiin vuoden jääpalloilijaksi Suomessa.

Saavutukset:
Suomen mestaruuspronssia 1998 ja Suomen mestaruus 1999 Narukerän riveissä
Venäjän mestaruushopeaa 2008 Krasnogorskin Zorkin riveissä,
Kolme Ruotsin mestaruushopeaa 2010, 2011 ja 2017 Bollnäsin riveissä
Maailmanmestaruus vuonna 2004,
Kaksi maailmanmestaruushopeaa vuosina 2011 ja 2016,
9 maailmanmestaruuspronssia vuosina 2001, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011 ja 2017, 2018 ja 2019
Seurajoukkueiden maailmancupin mestaruus 2019

Pelannut 16 MM-kisat.
Kaksi kertaa vuoden jääpalloilija 2009 ja 2010
Seurajoukkueiden maailmancupin paras pelaaja 2006


   
Lisää uutisia
Narukerä ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat