Puolustaja Mustonen tehoili
Julkaistu: 02.02.2020 00.00

Narukerä on kolmannella sijalla Bandyliigassa runsasmaalisen kotiviikonlopun jälkeen. Narukerä kaatoi LRK Tornion lukemin 11-2.

Bandyliigaa on jäljellä kolme kierrosta ja Narukerä taistelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Sunnuntaipäivän auringonpaisteessa LRK Tornio oli päättänyt pitää bussin tiukasti oman maalin edessä ja se puolusti todella alhaalla Narukerän hyökkäyksiä. Narukerä siirteli palloa omalla alueellaan tyylikkäästi ja etsi vieraiden ryhmittymästä aukkoja etenemiseen.

Ensimmäisellä puoliajalla aukot olivat tiukassa ja tauolle lähdettiin joukkueen 4-0 johdossa. Kotijoukkue avasi maalitilinsä 7 minuutin kohdalla, kun Tomi Mustonen teki ensimmäisen viidestä maalistaan hyvään iskuun päässeen Lauri Sirénin esityöstä. Maalia edelsi hieman epäselvätilanne, kun torniolaiset olivat vahvasti sitä mieltä, että pallo olisi ollut yli päätyrajan Sirénin kuljetuksen aikana.

Tomi Mustonen on pelannut nyt viime pelit puolustajana, mutta se ei tehoilua ole estänyt. LRK Torniota vastaan Mustonen teki tehot 5+2,
- Ei kai sitä hyökkääjä mitään luonteelleen voi, rakastan maalintekoa ja on hienoa nousta tukemaan hyökkäyksiä puolustajankin tontilta. Koko joukkue rakentaa peliä tällä hetkellä hienosti ja nyt saatiin kaksi stabiilia voittoa viikonloppuna. Nyt on jäljellä kolme runkosarjaottelua aikaa hioa omaa peliämme vieläkin paremmaksi ennen kauden huipentumaa. Vaikka esityksemme ovat nyt olleet ihan mallikkaita, niin pudotuspeleissä tulee tasoa nostaa, jotta menestystä tulee.

Toisella puoliajalla LRK Tornio onnistui maalinteossa kahdesti, mutta viimeisen vartin aikana Narukerä takoi vielä viisi näyttävää maalia, kun vieraiden puolustustekeminen notkahti. Rinat Shamsutov ilahdutti jälleen katsojia ja tarjoili maukkaita paikkoja joukkuetovereille kuin entisaikojen Neuvostoliiton kiekkojoukkueen pelaajat toisilleen. Shamsutov keräsi ottelussa tehot 2+2 ja varsinkin Jaakko Hyvösen 7-2 maalissa pelaajien yhteistyö oli näyttävää. Loppujen lopuksi Hyvönen sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

Keräkatsomossa on tällä hetkellä varsin mukava seurata Narukerän otteluita, kun vastuunkantajia joukkueessa riittää ja kentällä nähdään taidokkaita suorituksia kerta toisensa jälkeen.