Maalivahdit loistivat molemmissa päissä
Julkaistu: 20.01.2020 00.00

Ottelun loppuhetkillä tunnelma oli katossa, kun neljä Narukerän pelaajaa istui jäähyllä. Vaikkakaan sellaista kattoa nyt ei vielä Porin tekojään yllä ole.

Lappeenrannan Veiterä oli pelannut tusinan verran otteluita ennen kuin se kohtasi voittajansa. Tällä kertaa sen ensimmäisen tappion aiheutti Narukerä, ottelun loppulukemat 2-1 kotijoukkueelle kertovat oleellisen ottelusta. Amiko-areenalla nähtiin kaksi terävää maalivahtia, jotka ottivat jääpallossa harvinaisesti lähes kaikki maalintekoyritykset kiinni. Narukerän Santeri Rantanen ja Veiterän Topi Peuhkuri palkittiinkin joukkueidensa parhaimpina pelaajina taiston tauottua.

Ottelun tähti oli tällä kertaa Narukerän Esa Oksanen, joka oli osallisena kotijoukkueen molemmissa maaleissa. Ensin Oksanen syötti Jaakko Hyvösen tasoittavan maalin ensimmäisen puoliajan lopulla ja toisen puoliajan 82 minuutilla suoritti itse ottelun näyttävimmän yksilösuorituksen, jonka päätti hienoon yläkulmaan suuntautuneeseen laukaukseen.
­- Tänään oli tiukka peli ja ehkä me oltiin juuri tuon yhden maalin verran nälkäisempiä. Itsellä on ollut edellisissä peleissä hyvin maalipaikkoja ja nyt oli kiva hetki pudottaa apina selästä, kertoi näyttävästi maaliaan tuulettanut Oksanen.

Oksanen pohti myös joukkueen ja omaa alkukauden pelaamista sekä nosti Veiterän voiton kovaksi suoritukseksi,
- Itsellä on pelit onnistuneet aika tasaisesti. Ylöspäin pelaamiseen pitää vielä ehkä laittaa pari napsua lisää. Joukkueena pitää löytää puolustuksen ja hyökkäyksen tasapaino koko pelin ajaksi, mielestäni meillä ei sellaista koko 90 minuutin hyvää pakettia vielä ole ollut. Veiterän on joukkue, jonka rutiinitaso on pelistä toiseen korkea ja se on rakentanut ns. oman pelityylin ja sitä kautta kovan voittamisen kulttuurin. Nyt on tällä kaudella voitettu kaikki kärkijoukkueet, joten kyllä tämä joukkueelle taas antoi paljon itseluottamusta, kun mennään kohti kevättä.

Veiterä siirtyi ottelussa johtoon Kalle Pesosen ryöstön seurauksena pelin 12 minuutilla. Peliolosuhteet olivat lähes täydelliset ja tätä kautta peliväline liikkui kentällä varsin näyttävästi. Kotijoukkue rakenteli laadukkaita hyökkäyksiä, joita Veiterä puolusti alhaalta. Molemmilla joukkueilla oli tasaisesti paikkoja tehdä maaleja, mutta tällä kertaa peliä vapauttavia osumia ei nähty ennen Esa Oksasen onnistumista. Ottelun loppuhetkillä kotikatsomossa puristettiin käsiä yhteen tiukasti, kun hetkessä Kerän jäähyaitio oli täynnä punaisia pelaajia. Muutaman minuutin pelin jälkeen tästä tuomari vihelsi vapauttavasti ja joukkue pääsi tuulettamaan arvokasta voittoa.

Jani Raukko puhalteli tunteita ulos pelin jälkeen,
- Hyvin tasainen peli, kuten oli myös Lappeenrannassa. Tällä kertaa se kääntyi meille ja täytyy myöntää, että tällä kertaa matsi meni myös hieman omiin tunteisiin. No kai se kertoo siitä kuinka merkityksellinen tämä voitto oli kaikille.

Seuraavaksi on maaottelutauko, jonka jälkeen joukkueilla on vielä 4-7 runkosarjapeliä jäljellä. Narukerän pelit jatkuvat helmikuun alussa tuplaviikonloppuna, kun Poriin saapuvat OLS ja LRK Tornio. Tämän jälkeen Narukerä vierailee Helsingissä Botnian vieraana ja kohtaa Jyväskylässä JPS:n. Bandyliigan viimeisellä kierroksella 15.2 Narukerä kohtaa HIFK:n Porissa.