Narukerä rutisti Torniossa voiton
Julkaistu: 15.12.2019 00.00

Kotijoukkue LRK taisteli lujasti vastaan ja puolusti tiiviisti. Narukerä kaunisteli loppulukemia ottelun lisäajalla.

Narukerä lähti kohtaamaan ensimmäisessä pohjoisen ottelussaan Tornion Länsi-Rajan Konkareiden miehistöä hieman varamiehisenä. Kokoonpanosta puuttuivat pitkäaikaispotilaat Eero Paavola, Heikki Koivisto ja Atte Perkaus. Tämän lisäksi pelimatkan aikana kuumeeseen sairastunut Niko-Valtteri Koivula jäi pois kokoonpanosta.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen LRK johti ottelua lukemin 2-1, kun se siirtyi jakson lopulla kahdella Pekka Hiltusen kulmatilanne maalilla johtoon. Ottelun avausmaalin teki 14 peliminuutilla Tomi Mustonen, joka sai maaliinsa vapauttavan syötön vasemmalta laidalta vauhdikkaasti edenneeltä Jaakko Hyvöseltä. Narukerällä oli hyviä paikkoja ensimmäisellä jaksolla tehdä useampikin maali, mutta tällä kertaa niistä ei saatu palloa maaliin. Jakson lopulla Santeri Rantanen torjui hienosti kotijoukkueen läpiajon, eikä antanut LRK:n siirtyä kahden maalin johtoon.

Toiselle puoliajalle Narukerä tuli vauhdilla. Tasoitusmaalissa Narukerä rakensi peliä hyvin keskialueella ja LRK:n puolustaessa melko alhaalla luisteli Rinat Shamsutov laukaisupaikkaan ja ampui pallon varmasti maaliin. Muutama minuutti myöhemmin Esa Oksanen laukoi Timo Niemen antaman kulman maaliin. LRK nousi tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun kokenut Igor Zolotarev laukoi maalin Santeri Rantasen torjunnan kautta. Kotijoukkueen Tuomas Mokko sai tuohon maaliin jo ottelun kolmannen syöttöpisteensä.

Tasapelinumeroissa 3-3 edettiin kohti ottelun loppua, kunnes Shamsutov luikerteli päätyrajaa pitkin kohti maalia ja vapautti syötöllään Joona Rajalan maalintekoon. Rajala ei vapaasta paikasta erehtynyt ja vei vieraat 3-4 johtoon ottelun 83 minuutilla. Narukerän riemua ei kauaa kestänyt ja pari minuuttia johtomaalista LRK nousi tasoihin maalinedustaruuhkasta tulleella Pekka Niskan maalilla. Joona Rajala siirsi Narukerän kulmalyönnin jälkitilanteesta taas johtoon, kun Jaakko Hyvösen laukaus pomppasi LRK muurista kentälle.

Ottelun kaksi viimeistä maalia Narukerä teki lisäajalla. Jaakko Hyvönen teki lukemat 4-6 Rinat Shamsutovin kuljetuksen jälkeen ja loppulukemat 4-7 laukoi Tomi Mustonen rangaistuslyönnistä 96 peliminuutin kohdalla sen jälkeen, kun Jaakko Hyvöstä oli rikottu.

Narukerän päävalmentaja Jani Raukko kertoi vieraspelin ollen todella hankalan,
- Kotijoukkue puolusti tänään todella hyvin ja teki pelistä meille vaikean. Kaikki kunnia heille hyvästä pelistä. Ennen peliä korostimme malttia sekä kärsivällisyyttä ja loimme uskoa siihen, että saamme pelin käännettyä voitoksi viimeistään pelin lopussa, niin kuin nyt kävikin. Erityisesti tänään voi nostaa esiin Santeri Rantasen maalissa. Hän otti tänään muutaman todella tärkeän torjunnan.

Sunnuntaina Narukerä matkaa OLS:n vieraaksi. Ottelu Oulussa alkaa klo 13.00.