Kolminkertainen maailmanmestari Rinat Shamsutov Narukerään
30.8.2019 16:28 Uutiset / Edustus

Kolminkertainen maailmanmestari Rinat Shamsutov Narukerään

Porin Narukerä on tehnyt pelaajasopimuksen yhden maailman kaikkien aikojen parhaista jääpallon pelaajista olevan Rinat Shamsutovin kanssa. Sopimus on yksivuotinen sisältäen option myös seuraavasta vuodesta.

Shamsutovin meriittilista on arvokas ja sellainen, jollaista ei ole Suomessa aikaisemmin nähty. Shamsutov on muun muassa kolminkertainen maailmanmestari Venäjän maajoukkueessa, seitsenkertainen Venäjän liigamestari, kahdeksankertainen Champions Cupin voittaja, nelinkertainen Venäjän Cupin voittaja sekä voittanut myös Venäjän pääsarjan maalikuninkuuden.

Narukerän päävalmentaja Jani Raukko on innoissaan pelaajan tulosta Poriin,
- Tämä on valtaisa kiinnitys koko seurallemme Porissa ja jääpallolle Suomessa. Maailman huipulla koko uransa pelanneen ammattilaisen saaminen Poriin antaa meille valtavan mahdollisuuden. Nuorekas joukkueemme saa Shamsutovista esimerkin siitä, millaista on olla jääpallossa huippu-urheilija. Shamsutov tulee varmasti antamaan paljon joukkueelle ja nostaa meidät seuraavalle tasolle joukkueena.

Shamsutov on asunut viimeiset vuodet Ruotsissa Västeråsissa ja oli viime vuonna avainpelaaja Tukholman AIK:n noustessa Ruotsin pääsarjaan. Shamsutov kertoo, että halusi kokea vielä uusia kuvioita jääpallon parissa,
- Olen innoissani tästä mahdollisuudesta pelata ja työskennellä Suomessa. Narukerä osoitti kiinnostuk-sensa minuun kesän aikana ja asiat loksahtivat monien vaiheiden jälkeen kohdalleen. Perheeni jää asumaan Ruotsiin ja itse siirryn heti syyskuun alussa Poriin joukkueen mukaan. Tulen innolla Poriin ja haluan olla mukana kehittämässä porilaista jääpalloa.

Narukerän puheenjohtaja Kimmo Aho on luonnollisesti myös tyytyväinen.

- Olemme rakentaneet edustusjoukkueen kolmivuotista projektia nyt puolitoista vuotta. Haluamme menestyä, saada lisää harrastajia jääpallon pariin sekä nostaa koko jääpallokulttuuria Porissa ja Suomessa. Nyt tehty pelaajasopimus on meille merkittävä ja haluammekin kiittää yhteistyökumppaneitamme tästä. Haluamme samalla viestiä siitä, että lajimme on upea ja toivomme yhteistyökumppaneidemme kiinnostuvan meistä entistä enemmän.

Narukerä aloittaa kautensa Amiko Areenalla 24.11 klo 13.00 ottelulla Botniaa vastaan.


   
Lisää uutisia
Narukerä ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat