Tero Mäkinen on poissa
15.10.2018 16:57 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Tero Mäkinen on poissa

Viikonloppuna Narukerä-perhettä kosketti suru-uutinen. Pitkä ja raskas taistelu uuvuttavaa tautiavastaan katkaisi Tero Mäkisen elämäntaipaleen 13.10.2018 vain 58 vuoden iässä. Poikiensa Aleksin ja Eeron jääpalloharrastuksen myötä Tero liittyi1990-luvulla narukeräläisten joukkoon, ja otti heti myös paikan aktiivitoimijoiden joukossa. Hän teki töitä junioritoimintaa tukien monin tavoin, varsinkin erotuomarina. Tietenkin luistinten teroitus oli asia, jota kaikki olivat häneltä pyytämässä, ja hymyssä suin hän sitä teki, niin pikkunassikoille kuin vanhemmillekin, muitten huoltohommien ohella.

Tie johti väistämättä edustusjoukkueen tausta- ja huoltotehtäviin. Niitä hän hoiti yli kymmenen vuoden ajan, kunnes sairaus lopetti ne runsas vuosi sitten. Tero oli palvelualtis tekijä, joka ei katsonut aikaa tai paikkaa, kun apua tarvittiin. Ystävällinen tekeminen ja huumori olivat hänelle luonteenomaista. Jääpalloliitto käytti myös Teron ammattitaitoa hyväkseen. Monet olivat ne nuorisomaajoukkueet ja kisareissut, joissa hän oli huoltajana ja monen työn tekijänä. Vuoden 2013 MM-kisoissa Ruotsissa hän oli Suomen A-maajoukkueen huoltajana.

Päivätyönsä hän teki yrittäjänä ja keittiökalusteiden valmistajana ja asentajana. Hän auttoi käytännön toimissa seuraa monin tavoin omien mahdollisuuksiensa mukaan, mm. Narukerä-talon keittiökalusteet hän lahjoitti aikanaan ja asensi paikalleen. Positiivinen ja hyväntahtoinen Tero oli kaikkien narukeräläisten ystävä. Kun tutut soittivat, puhelimen päässä oli tuttu ääni: ”Ja se on Mäkinen”.Huumori oli hänen tavaramerkkinsä, joka näin puhelinkeskusteluissakin pursusi.

Kaikki me muistamme Teroa ja osoitamme syvän osanottomme hänen läheisilleen.

Hannu Neva


   
Lisää uutisia
Narukerä ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat