Narukerä tasoitti välieräsarjan
Julkaistu: 28.02.2021 00.00

Kotijoukkue oli tehokas erikoistilanteissa ja puolusti omaa maalia varmasti.

Narukerän maalin edessä nähtiin melkoista rytinää pelin loppuhetkillä, kun Veiterä haki kavennusmaalia ja vyörytti hyökkäyksiään alituiseen. Narukerän puolustus oli kotikentällä kuitenkin vahvalla pelipäällä ja Veiterä ei onnistunut kolmatta maalia saamaan aikaiseksi. Paras paikka vierailla oli saada loppuhetket jännittäviksi muutama minuuttia ennen päätöstä, mutta Santeri Rantanen nappasi Ere Verhelän rankkarin kiinni.

Narukerä nappasi ensimmäisen kiinnityksen ja tasoitti välieräsarjan. Kotijoukkueen neljästä maalista tällä kertaa kaksi tuli kulmalyönneistä ja viimeinenkin maali kulmalyönnin jälkitilanteesta, kun Tomi Mustonen pääsi nostamaan kimmokkeen sisään maalin edestä. Narukerä siirtyi 14 peliminuutin kohdalla johtoon, kun Ville Aaltonen paukautti maaliin Rinat Shamsutovin antamasta kulmasta. Viisi minuuttia myöhemmin Aaltonen vapautti taidokkaalla nostolla Joona Rajalan läpiajoon, joka ei paikastaan erehtynyt. Rajala kärkkyi läpi ottelun erinomaisesti Veiterän puolustuksen linjalla ja pienestä oli kiinni pari muutakin läpiajoa.

Niko Valtteri Koivula nosti ottelun toisen puoliajan tekemisen kunnon ”pleijari”-tunnemaksi,
- Tärkeä voitto kotona. Pelattiin, kuten sovittiin ja saatiin kukistettua Veiterä. Toinen puoliaika oli tosi hyvää pelaamista. Takaa-ajajan paikalta on toki helppo pelata ja usein pelin lopussa menee häviöllä olevan hallinnaksi. Tänään puolustuslinja hoisi muun joukkueen säestäessä homman oikein mallikkaasti ja Santeri Rantaselta oli tärkeä rankkaritorjunta loppuhetkillä. Keskiviikkona ryöstö Lappeenrannasta ja perjantaina sitten pelataan finaalipaikasta Amiko Areenalla.

Veiterä nousi kertaalleen tasoihin, kun se tasoitti kahdella nopealla maalilla Narukerän 2-0 johdon. Ensin Christian Laibert nosti vapaasti kulman jälkitilanteessa pallon maaliin ja kolme minuuttia myöhemmin Eetu Peuhkuri vapautti nopealla vaparilla Tero Liimataisen maalintekoon. Narukerä pääsi viettämään puoliaikaa johtoasemassa, kun Esa Oksasen laukoi kulman sisään 39 peliminuutilla. Esa Oksanen on hyvässä vireessä ja pudotuspeleissä on tehnyt nyt pudotuspeleissä kolme maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Näillä pisteillä Oksanen on pudotuspelien tehotilastossa neljäntenä.

Ottelun toisen puoliajan ainoasta maalista vastasi Tomi Mustonen heti sen alussa. Tämän jälkeen Veiterä yritti murtaa kotijoukkueen puolustusta siinä onnistumatta. Narukerällä oli myös muutama erinomainen paikka tehdä lisämaali, mutta tällä kertaa ne säästettiin seuraavaan peliin.

Tuomas Erkkilä nautti joukkueen taisteluilmeestä,
- Nyt oli intensiteetti sillä tasolla kuin näissä peleissä pitääkin olla. Pystymme kuitenkin vieläkin nostamaan tasoamme ja se kyllä tehdäänkin heti tulevassa keskiviikon pelissä Kisapuistossa. Tänään oli hienoa, että joukkue ei häkeltynyt kovan Veiterän noustessa tasoihin, selkärankamme vain vahvistui ja se kertoo paljon tällä hetkellä joukkueen kovuudesta. Erittäin ylpeä siitä, miten tänään tasoitettiin sarja.

Seuraavaksi välierät jatkuvat Lappeenrannassa tulevana keskiviikkona.