Antti Jokisen muisto
15.11.2021 23:19 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Antti Jokinen on poissa

Narukerän perustajajäsen Antti Jokinen on kuollut 11.11.2021. Hän oli syntynyt 13.1.1931. Viikkarin poika pelasi Porin Kärpissä jääpalloa, jalkapalloa ja jääkiekkoa. Jalkapallossa Antti oli A-juniorien joukkueessa, joka voitti SPL:n mestaruuden 1948. Jääpallossa hän oli edustusjoukkueessa, joka pelasi kaudella 1952 mestaruussarjassa. Jääkiekkoakin Antti ehti pelata Kärppien luovuttua jääpallosta. Antti oli pitkään puheenjohtaja ja taustavaikuttaja, kun kolmekymmentä vuotta nukuksissa ollut Porin Kärpät ryhtyi pelaamaan kaukalopalloa ja voitti neljä Suomen mestaruutta.

Antti Jokinen perusti 1984 Sähkö-Jokinen Oy:n Noormarkkuun. Antin luovuus ja kekseliäisyys ovat siivittäneet yrityksen toiminnan menestykseen. Sähkö-Jokinen on Suomen johtava ulkovalaistustuotteiden innovatiivinen kehittäjä ja valmistaja. Liiketoiminnan ytimenä ovat mm. törmäysturvalliset valaisinpylväät. Nykyisin yrityksen eri tehtävissä toimivat Antin neljä poikaa ja tytär.

Antti Jokisesta oli moneksi. Pelaajavuosinaan Antti piirteli karrikatyyrejä joukkuetovereistaan, josta esimerkkinä on hänen pelikaverinsa ja Narukerä-logon suunnitelleen Aatos Vuorenheimon kuva Narukerä-talon toimiston seinällä. Kalastus ja ravustus olivat Antille rakas harrastus, ja hän oli eräänlainen kalastuksenvalvoja Poikeljärvellä, jonka rannalla hän viihtyi talvetkin. Musikaalisuudesta kertoo se, että hän soitteli sekä huuliharppua että harmonikkaa ja osallistui erilaisiin kansanmusiikkitapahtumiin. Narukerän 50-vuotisjuhlasta muistetaan Antin rooli Kaksi vanhaa bändijätkää -esityksessä. Sosiaalisella ja huumorintajuisella Antilla oli paljon ystäviä.

Pertti Ratsula


   
Lisää uutisia
Narukerä ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat