Narukerä taipui pilkkukisassa
Julkaistu: 07.03.2021 00.00

Veiterä matkasi tasaisesta välieräsarjasta finaaliin, jossa se kohtaa Akilleksen.

Neljäs välierä pelattiin tasaisessa väännössä Amiko Areenalla. Varsinaisen peliajan jälkeen lukemat taululla olivat 5-5 ja kun jatkoajallakaan ei saatu eroa ratkaistiin pelin voittaja rangaistuslaukauksilla. Niissä Veiterä oli parempi lukemin 2-3 ja eteni finaaliin. Narukerä taistelee perjantaina 12.3 Jyväskylässä pronssista JPS:n kanssa.

Ottelu lähti Narukerän kannalta huikeasti liikkeelle, kun heti ensimmäisellä minuutilla pitkin välieräsarjaa rohkeasti maalille ajanut Tuomas Antikainen sai luistelunsa päättymään onnistuneeseen laukaukseen. Muutama hetki myöhemmin Tomi Mustonen teki illan kolmesta maalistaan ensimmäisen kulmalyönnistä, jonka antoi Rinat Shamsutov. Mustonen onnistui myös laukomaan pilkun sisälle, sekä teki Narukerän 3-4 kavennuksen Esa Oksasen kauniin läpiajosyötön jälkeen.

Veiterä ei lamaantunut Narukerän nopeasta alusta vaan teki ottelussa seuraavat neljä maalia ja siirtyi toisen puoliajan aluksi jo 2-4 johtoon Tero Liimataisen onnistuessa. Veiterä avausmaali merkittiin myös Limataiselle. Ere Verhelä onnistui tasoittamaan pelin ja viemään Veiterän puoliajalle 2-3 johdossa. Narukerä taisteli itsensä takaisin peliin, kun kapteeni Ville Aaltonen laukoi tasoituksen 57 peliminuutin kohdalla. Tästä kaksikymmentäminuuttia myöhemmin Joona Rajala nousi oikealta laidalta läpi Veiterän kenttäpuoliskon ja vei Narukerän riemastuttavasti johtoon 5-4. Veiterän onnistui kuitenkin vielä kertaalleen yllättää Santeri Rantanen vajaa kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Tero Liimatainen teki pelin kolmannen maalinsa.

Jatkoajalla voittomaalia lähempänä oli Narukerä, mutta Kristian Paukkosen laukaus osui pystypuuhun. Rankkareissa Veiterän onnistujia olivat Eetu Peuhkuri, Esko Liukkonen ja Tuukka Loikkanen. Narukerän puolelta pallon maaliin saivat Tomi Mustonen sekä Rinat Shamsutov. Lopputulemana Veiterä matkaa viidennen kerran peräkkäin finaaliin.

Tuomas Erkkilä oli lyhyt sanainen pelin jälkeen,
- Onnittelut Veiterälle. Nyt pitää ottaa hieman happea, mutta todella ylpeä joukkueesta ja siitä, että tänään taisteltiin todella upeasti sunnuntain matkasta Lappeenrantaan.

Narukerän edellisestä mitalista on kahdeksan vuotta. Kaudella 2012-2013 HIFK oli parempi finaalissa. Tuosta joukkueesta Narukerän ryhmässä on vielä viisi pelaajaa Niko-Valtteri Koivula, Esa Oksanen, Tomi Mustonen, Jere-Henrik Koivula ja Timo Niemi. Tämän lisäksi nykyinen joukkueenjohtaja Markku Arola pelasi ja valmentajana toimi tuolloinkin Tuomas Erkkilä. Jyväskylässä todella monella Narukerän pelaajalla on mahdollisuus napata uran ensimmäinen Bandyliigamitali.