JPS vei pisteet Porista
Julkaistu: 25.01.2021 00.00

Vierailijat ratkaisivat pelin toisen puoliajan alun maaleillaan.

Narukerä ei onnistunut runkosarjassa nappaamaan sarjan kärkijoukkueilta Veiterältä, Akillekselta ja JPS:ltä kuin kaksi pistettä, kun se kaatoi Veiterän Porissa marraskuun lopussa. Päivän JPS ottelun jälkeen Narukerällä on jäljellä neljä peliä. Vastaan asettuvat OLS kahdesti, Botnia vieraissa ja päätöskierroksella HIFK Amiko Areenalla. Joukkueella on kerättynä 12 pistettä ja se riittää tällä hetkellä sarjan neljänteen sijaan. Kauden lopuilla kierroksilla tuosta sijasta ja pudotuspelien kotiedusta taistelevat Narukerän lisäksi vielä Kampparit ja HIFK.

Narukerältä puuttuivat loukkaantumisten johdosta päivän pelistä Joona Rajala sekä Timo Niemi. Heidän sairaslomien pituudet selviävät myöhemmin. Vierailijoilta puuttui joukkueen paras pistenikkari Riku Hämäläinen. JPS:n tähdeksi nousi Porissa Tuukka Ässämäki, joka tehoili pisteet 4+2 ja nousi samalla joukkueensa tehotilaston kärkeen.

Narukerän maalintekijöinä kunnostuivat kauden ensimmäisillä osumillaan Leevi Vihtalahti, sekä uransa ensimmäisen maalin Bandyliigassa tehnyt Ville Koskinen. Koskisen onnistui kaventamaan peli tilanteeksi 4-7 upealla yläkulma laukauksella sen jälkeen, kun oli ottanut Eero Paavolan korkean pallon taidokkaasti alas.

JPS käänsi ensimmäisellä puoliajalla Narukerän johdon kahdella kulmalyöntiosumalla edukseen. Tämän jälkeen Ville Aaltonen tasoitti myös kulmalyönnistä. Tuukka Ässämäki teki pelin ensimmäisen maalinsa vieden joukkueen johtoon uudelleen, mutta ennen jakson päättymistä Kristian Paukkosen onnistui tasoittamaan taukotilanteeksi 3-3.

JPS rankaisi tylysti Narukerän virheistä toisen puoliajan alussa ja siirtyi viidessä minuutissa kolmen maalin johtoon. Tunnin pelin jälkeen Ässämäki kasvatti johdon jo neljään maaliin ja loppulukemat 4-8 hieman ennen päättymistä viimeisteli Jarno Eronen. Narukerä sai luotua myös riittävästi maalipaikkoja, mutta tällä kertaa palloa ei maaliin niistä saatu. JPS oli tehokas paikoissaan ja pääsi maalipaikoille nopeilla vastahyökkäyksillä. Rinat Shamsutovilla oli paikka laittaa rankkari sisään, mutta tällä kertaa JPS:n maalissa hyvin palannut Samuel Gerovoi nappasi laukauksen kiinni. Narukerän joukkueesta erottui Eero Paavola, joka hyökkäsi muutaman kerran hyvin vierailijoiden alueelle.

Tuomas Erkkilä kertoi joukkueen lähteneen hakemaan voittoa sarjan kärkijoukkueesta hieman uudella peli-idealla,
- Emme onnistuneet täysin kokeilussa ja pelimme jäi hieman varovaiseksi. Suhteellisen tasainen peli kääntyi vieraille toisen puoliajan hieman huolimattomaan jaksoon. Aikalisän jälkeen palattiin takaisin omaan pelisysteemiimme, näin saatiin paketti kasaan ja pelirakentelua paremmaksi. Toisella jaksolla saimme luotua hyviä maalipaikkoja, mutta kirivaihdetta emme saaneet oikein päälle.

Erkkilä katsoi myös jo hieman pidemmälle,
- Saatiin viikonlopun aikana oppia uusista ideoistamme ja nähtiin miten niitä pitää korrjata. Sarjassa on neljä peliä jäljellä, joiden aikana hiotaan loput virheet pois ennen kuin sarjassa alkaa ne tosipelit.

Seuraavan kerran Narukerä matkaa Ouluun, jossa se kohtaa pudotuspelipaikasta kamppailevan OLS:n.

Kuva: Maija Peltonen