Pudotuspelipaikka varmistui
Julkaistu: 02.02.2019 00.00

Tampereen Pyynikillä pelattu Botnia - Narukerä monellakin tapaa onnistunut. Narukerä varmisti vieraspisteellään pudotuspelipaikkansa kolme ottelua ennen runkosarjan päättymistä. Isossa kuvassa peli oli historiallinen jääpallon paluu perinteiseen jääpallolaupunkiin, tosin edellisestä jääpallon pääsarjaottelusta oli aikaa 67 vuotta. Nyt Pyynikin hienolla ja historiallisella kentällä kamppailua seurasi yli 600 katsojaa. Myös pelaajille tapahtuma oli ikimuistoinen, jokainen tunsi pelin erityisluonteen nauttien joka minuutista.

Ottelun aikana lumisade vaikutti peliin suuresti, sillä molempien puoliaikojen alussa pallo kulki hienosti jäätä pitkin mutta noin 30 minuutin pelin jälkeen pallo alkoi pomppimaan ja tekemään yllätyksiä puolin ja toisin. Ensimmäisellä puoliajalla Narukerä hankki 0-2 johtoaseman Jukka Loukkolan kahdella maalilla ja kaikki näytti sujuvan suunnitelmien mukaan Narukerän ollessa peliä hallitseva osapuoli. Tosin paremmalla onnella ja viimeistelyllä peli olisi voinut olla selvemmin Narukerän johdossa.

Toisella puoliajalla sama kaava toistui, Narukerän saadessa hyviä tekopaikkoja maalinteossa onnistumatta. Botnia kavensikin lukemiksi 1-2. Botnia sai tämän jälkeen hyviä vastaiskuja Narukerän maalille mutta Esko Kuusamo torjui varmasti ja Joona Rajalan iskiessä lukemiksi 3-1 peli näytti kääntyvän Narukerälle mutta Bornia päätti toisin. Narukerän hyvien maalipaikkojen vastineeksi Botnia rakensi hyvän vastaiskupelaamisen kautta yhä vaarallisempia tilanteita ja onnistui kuromaan pelin tasoihin. Aivan ottelun lisäajalla Botnia sai rangaistuslaukauksen, joka Esko Kuusamo torjui, joten ottelun lopputulos 3-3 oli oikeudenkainen lopputulos.

Vaikka voitto muuttui tasapeliksi viimeisellä kymmellä minuutilla, tuntui piste arvokkaalta viimeistään Siipiweikot -ravintolassa, johon joukkue suunnisti pelin jälkeen tankkaamaan energiavarastojaan hot ja x-hot wingsien kera.