Narukerän kiri toi pisteen Stadista
Julkaistu: 08.12.2018 00.00

Ennen ottelua molemmissa leireissä seurattiin kokoonpanoja enemmän säätutkia, jotka lupasivat vuoroin lumimyräkkää ja välillä vuorostaan sateetonta keliä. Narukerän kokoonpanosta puuttui Timo Niemi, joka lepuuttaa polveaan varotoimenpiteenä alkukauden rasituksista.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli sekavaa pelaamista puolin ja toisin johtuen lumimyräkästä ja pelistä muotoutui eräänlaista taistelupalloa maalinedustoilla pallojen pomppiessa enimmäkseen Narukerälle vähemmän suotuisasti. Narukerä meni 0-1 johtoon Niko-Valtteri Koivulan tahtomaalilla kulman jälkitilanteen torikokouksessa. Peli eteni tasaisesti Esa Oksasen tehdessä numeroiksi 2-2 pelin 25. minuutilla. Ensimmäisen jakson loppupuoliskolla Narukerä teki helppoja virheitä ja HIFK pääsikin karkaamaan 4-2 johtoon.

Toinen jakso kamppailtiin lumisateen loputtua hyvällä jäällä ja Narukerä sai pallon liikkeelle ja oman pelinsä käyntiin. Vaikka HIFK lisäsi johtoaan 5-2 lukemiin, ei Narukerän usko horjunut, vaan liigan maalikuninkaat nousivat esiin. Ensin pelin 66 minuutillla Jukka Loukkola otti HIFK:n puolustuslinjassa kaaripallon haltuunsa ja viimeisteli tyynen rauhallisesti lukemiksi 5-3 ja takaa-ajo oli käynnistynyt. HIFK:n pelaaminen muuttui epävarmaksi ja Narukerä vyörytti tasaiseen tahtiin hyökkäyksiään ja lopulta 85. minuutin kohdalla kärsivällinen pelaaminen tarjosi Esa Oksaselle tekopaikan mutta häntä rikottiin tilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tilanteesta tuomittua rangaistuslaukausta asettui ampumaan Tomi Mustonen, eikä hän erehtynyt kaventaessaan lukemiksi 5-4. Tästä kolmen minuutin kuluttua sama mies pääsi puolustuslinja taakse sivuttaisliikkeeseen ja löi pelin tasoihin lukemiin 5-5. Narukerän vyörytys jatkui tämänkin jälkeen Jukka Loukkolan lyöden maalinedustalla ilmasta pallon hiuksen hienosti yli.

Pelin viimeinen tilanne koettiin Narukerän omassa päässä HIFK:n saadessa pelin päättävän kulmalyönnin 94. minuutilla. HIFK:n lyöntiä ei koskaan tullut, sillä ikinuori Esa Oksanen ryntäsi palloon varmistaen lukemiksi 5-5. Ottelun kaksijakoisuudesta johtuen piste maistui hyvältä ja on varmasti arvokas runkosarjan lopullisia sijoituksia hakiessa.