Narukerän U21-joukkueelle Suomen mestaruus!
U21Julkaistu: 21.09.2018 00.00

Narukerän U21-joukkue voitti Suomen mestaruuden lauantaina maahockeyn SM-finaalissa Helsingin Velodromilla. Vastaan asettui runkosarjan voittaja, HT-85 Hämeenlinnasta. Narukerä vei ottelun rangaistuskuljetuskilpailun jälkeen lukemin 2–1.

Finaaliottelu alkoi hämäläisten tahdissa HT-85:n mentyä 1–0-johtoon pelin 6. minuutilla. Vähitellen Narukerä pääsi mukaan peliin ja lopulta Lauri Sirén laukoi 46. minuutilla jääpallomaisella kulmalyönnillä ottelun tasoihin 1–1. Se oli varsinaisen peliajan tulos 60 minuutin pelin jälkeen. Tulos on varsin hyvä suoritus Kerän pelatessa koko ottelun yhden pelaajan vajaalla johtuen viime hetken poisjäämisestä. Taktiikka olikin laadukkaan oman pään kautta lähtevän joukkuepelaamisen voitto materiasta, hämeenlinnalaisten pelatessa kuuden vaihtopelaajan rotaatiolla.

Ottelun ratkaisu tapahtui rangaistuskuljetuksissa, joissa Narukerän kapteeni Rasmus Karjalainen ja Atte Perkaus onnistuivat. Vastaavasti Narukerän maalivahti Esko Kuusamo torjui viidestä kuljetuksesta neljä. Kultajuhlat alkoivat runkosarjan voittajajoukkueen kukistuessa ja viime kauden pronssimitalien kirkastuttua.

Miesten mestaruuden vei Turun Kilpparit, jonka riveissä pelasi Narukerän poikien päävalmentaja Tommi Rantala. Tommi voitti myös SM-sarjan pistepörssin, joten lajin valtikka on vahvasti Länsirannikolla!

Narukerän U21:
Vas. Alarivi: Santeri Rantanen, Rasmus Karjalainen, Lauri Sirén, Atte Perkaus. Edessä maalivahti Esko Kuusamo.
Vas. Takarivi: Tommi Rantala (päävalmentaja), Pasi Savolainen (joukkueenjohtaja), Ville Elonen, Juuso Koskinen, Ville Raukko, Jesse Lindén, Lauri Savolainen ja Petri Perkaus (valmentaja).

Lisäksi kauden aikana joukkueessa pelasivat Jesse Koskinen, Waltteri Alenius ja Jani Aaltonen. Kuva: Rainer Lönnbäck