Idän kiertueen raportti
Julkaistu: 28.11.2021 00.00

Narukerä aloitti viimein Bandyliigakautensa lauantaina Lappeenrannassa, kun vastaan luisteli Veiterä. Viime viikonlopusta poiketen joukkue oli saanut alleen myös ison jään harjoituksia Amiko-areenalla. Peruuntunut JPS-ottelu antoi näin Kerälle hieman lisäaikaa valmistautua sarjaotteluihin. Vastustajalle lauantain kamppailu oli jo kauden neljäs, joten lähtökohdat olivat kotijoukkueen puolella. Kolmesta aikaisemmasta ottelusta joukkue oli saalistanut täydet pistepotit HIFK:lta, Botnialta ja WP-35:ltä.

Olosuhteet Narukerän ja Veiterän väliseen viimeiseen ulkona pelattavaan Bandyliigan runkosarjan otteluun olivat hyvät. Kisapuiston pakkasmittari näytti reilua viittä pakkasastetta, ja lumisateista ei ollut pelkoa. Kentänmyötäinen puhuri yltyi kuitenkin ajoittain melko kovaksikin, joten tuulella oli merkitystä joukkueiden pelaamiseen.

Vastatuuleen aloittanut Narukerä aloitti pelin aktiivisesti, mutta avausmaalista vastasi kotijoukkue. Puolustuksen katkon jälkeen irtopallon mukaansa napannut Tuomas Liukkonen löi vastustamattomasti pallon yläkulmaan ohi Narukerä-maalia vartioineen Santeri Rantasen. Vain hetki tästä ja Veiterä kasvatti johtoaan kahteen maaliin, kun Narukerän pallonmenetyksen jälkeen Tero Liimatainen siirsi pallon toistamiseen yli maalilinjan. Reilun puolen tunnin kohdalla Veiterä lisäsi johtoaan jo kolmeen maaliin Samppa Äikäksen toimesta. Vain minuutti Äikäksen maalista Narukerä kavensi kuitenkin ottelun lukemiin 3-1 Tomi Mustosen osuessa Eero Paavolan antamasta kulmasta. Upea laukaus aloitteli Narukerän kirin, sillä hetki ennen taukoa Joona Rajala toi porilaiset jo maalin päähän. Syötön osumaan antoi Eero Paavola.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue sai taakseen myötätuulen, jonka ansioista hyökkäyksiin saatiin lisävauhtia. Jälkimmäinen puolisko ehti vanheta vain kaksi minuuttia, kun Narukerä-kapteeni Ville Aaltonen löi pelin tasoihin Tomi Mustosen esityöstä. Vahvan otteen pelistä ottanut Kerä jahtasi seuraavat minuutit johto-osumaa, mutta Tero Liimatainen oli eri mieltä lyödessään Narukerä-puolustuksen jaloista irtopallon maaliin ohi voimattoman Rantasen. Kerä ei kuitenkaan lannistunut uudesta takaiskusta, vaan jatkoi neljännen maalin hakemista hartiavoimin. 72. minuutilla ensimmäistä sarjaotteluaan Narukerä-paidassa pelannut Vili Korhonen sai syötön Ville Aaltoselta ja haastoi rohkeasti maalia kohden. Tilan auetessa Korhonen napautti hyvällä lyönnillä 4-4 tasoituksen ohi Veiterä-vahti Topi Peuhkurin. Narukerä ei ehtiny edes kunnolla aloittamaan johtoaseman hakemista, kun syöttövirheen jälkeisestä vastahyökkäyksesta Tero Liimatainen ui kaaren sisään ja hankki kotijoukkueella rangaistuslyönnin. Veiterän parhaana palkittu Manu Puumalainen löi pallon varmasti yläkulmaan, ja Narukerä oli jälleen maalin jäljessä. Viimeiset reilut kymmenen minuuttia Kerä vyörytti hyökkäyksiä kohti Peuhkurin vartioimaa maalia, mutta pallo ei tuntunut löytävän millään verkon perukoille. Loppulukemat 6-4 sivalsi Tuomas Liukkonen ottelun toisellaan Narukerän hakiessa riskilläkin vajaamiehisenä tasoitusta.

Vastustaja Veiterä oli paikoissaan tehokas ja onnistui pitämään Narukerän riittävästi pois maalintekopaikoilta. Mukavassa säässä pelattu ottelu kääntyi näin tiukasti kotijoukkueella. Pisteet jäivät siis ansaitusti Lappeenrantaan. Mukavassa säässä pelattu ottelu kääntyi näin tiukasti kotijoukkueella. Pisteet jäivät siis ansaitusti Lappeenrantaan.

Sunnuntaina Narukerä luisteli Mikkeliin Kamppareiden vieraaksi. Narukerä aloitti ottelun pirteästi karvaten ylhäältä ja pakotti Kampparit ajoittain lyömään pitkää palloa ylös. Avausmaalista vastasi kuitenkin Kamppareiden Valtteri Hauska hienon ilmapelin päätteeksi. Muutama minuutti myöhemmin Narukerän Ville Koskinen tasoitti ottelun lyömällä pallon ilmasta sisään Rasmus Arposen syötöstä. Piste oli Rasmuksen ensimmäinen Bandyliigassa. 33. minuutilla kapteeni Ville Aaltonen antoi loistavan läpisyötön Kristian Paukkoselle joka kiersi maalivahdin ja viimeisteli pallon tyhjiin. Kamppareiden Santeri Laitinen toi kuitenkin kotijoukkueen heti perään tasoihin. Narukerä pääsi kuitenkin 2-3 vierasjohdossa taululle, kun Ville Koskinen viimeisteli päivän toisen osumansa Joona Rajalan esityöstä.

Toisella puoliajalla ottelu jatkui hyvin samanlaisena, Narukerä pyrki tuomaan palloa jäätä pitkin ylös syöttelemällä ja Kampparit pyrkivät nostamaan pienten kuljetusten jälkeen palloa Narukerän puolustuslinjan selustaan. 58. minuutilla hienon sommitelman päätteksi pirteästi esiintynyt Tuomas Antikainen vapautti Eero Paavolan vetopaikkaan ja Paavolan kova laukaus ohtti Kamppari maalivahti Lasse Korhosen.

2-4 vierasjohdon jälkeen Narukerä näytti hieman lopettavan pelaamista ja Kampparit sai enemmän otetta pelistä. Ensin Janne Hauska kavensi pelin ja hetkeä myöhemmin Elmeri Hämäläinen löi pallon hienosti ilmasta maaliin ja ottelu oli tasan. Narukerä ei kuitenkaan lannistunut tästä vaan Tomi Mustonen vei Narukerän jälleen johtoon kulmalyönnistä. Kampparit yritti vimmatusti hakea tasoitusta viimeisen kymmenen minuutin aikana ja saikin palkinnon, kun Janne Hauska pääsi lyömään pomppupallon kaarelta ohi Santeri Rantasen. Ottelu päättyi 5-5 tasatulokseen.

Kampparit - Narukerä ottelun tallenne katsottavissa Kamppareiden Youtube-kanavalla.

Kampparit - Narukerä - YouTube

Päävalmentaja Tuomas Erkkilän kommentit idän kiertueesta:

Tuloksellisesti viikonloppu oli pettymys, tavoitteena oli saada ainakin kaksi pistettä ja neljäänkin oli mahdollisuus. Tuloksen takana oli kuitenkin myös paljon hyvää. Pystyimme ajoittain hallitsemaan hyvin peliä pallon kanssa kahta kovaa joukkuetta vastaan. Muutaman kerran sorruimme kohtalokkaisiin virheisiin, joista vastustaja pääsi rokottamaan. Päästimme kahteen peliin yhteensä 11 maalia, joten puolustuspelaamiseen täytyy löytää ensiviikon aikana harjoituksissa parannusta. Ainakin aggressiivisuutta ja liikettä jäi vielä puuttumaan.

Alkuviikosta analysoidaan pelejä vielä tarkemmin ja tulevan viikon harjoituksissa päästään onneksi hienosäätämään omaa peliämme. Uskon, että ensiviikonloppuna Amiko-Areenalla nähdään jälleen parempi Narukerä.