Akilles rökitti kotonaan Kerän
Julkaistu: 10.01.2021 00.00

Narukerä lähti otteluun hyvin, mutta ote siirtyi kotijoukkueelle mitä pidemmälle peli eteni. Ensimmäisellä puoliajalla Narukerä piti palloa ja liikutteli sitä, mutta ei löytänyt riittävästi aukkoja Akilleksen puolustusalueelta. Narukerän paras paikka ensimmäisellä puoliajalla osui sen alkuun Joona Rajalalle, joka ei kuitenkaan saanut ohjattua palloa ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Isak Skogin.

Akilles sai avausmaalinsa pelin toisella minuutilla lähes ensikosketuksella palloon, kun Casper Hännisen pitkä pallo tavoitti Rasmus Kettusen Narukerän puolustuksen takaa. Toisen maalinsa Akilles iski ensimmäisestä kulmastaan Joakim Norströmin osuessa, tätä ennen Narukerä oli päässyt yrittämään tasoitusta kolme kertaa kulmalyönneistään.

Puolen tunnin pelin kohdalla ote alkoi siirtymään selvemmin Akillekselle, joka onnistuikin vielä ennen jakson päättymistä tekemään 3-0 taukolukemat Akseli Pursion laukoessa kaukaa pallon ohi Santari Rantasen.

Toinen puoliaika oli kotijoukkueen näytöstä, jota avittivat Narukerän ottamat jäähyt. Narukerälle ei paikkoja siunaantunut ja joukkueen kuparisen kävi rikkomassa kymmenen minuuttia ennen pelin loppua Rinat Shamsutov. Venäläispelaaja on kerännyt selvästi eniten tehoja Narukerän joukkueesta ja on 18 tehopisteellään mukana Bandyliigan kärkikahinoissa. Seuraavat porilaispelaajat tilastossa ovat Kristian Paukkonen sekä Tomi Mustonen seitsemällä pisteellä.

Narukerä sinnitteli aina 70 minuutilla saakka kolmen maalin tappioasemassa, mutta Rolf Larssonin 4-0 laukaus ratkaisi lopullisesti kamppailun ja tämän jälkeen kotijoukkue viimeisteli tasaisin väliajoin vielä toisen mokoman maaleja. Kotijoukkueen maalintekijöinä onnistuivat pelin lopussa vielä Rasmus Kettunen, Denis Sadakov sekä pitkänhuiskea Matti Vainio. Sadakov olisi voinut tehdän toisenkin maalin, mutta Santeri Rantasen onnistui torjua Sadakovin rankkarin. Kettuselle pelissä hattutemppu ja Vainiolle maalin lisäksi kolme syöttöpistettä.

Narukerän valmennus oli ensimmäisen jakson pelilliseen ilmeen tyytyväinen, mutta tulokseen ei,
- Toisella jaksolla jäähyt sekoittivat pelin ja kotijoukkue rankaisi tehokkaasti. Sunnuntaina on tärkeä peli HIFK:ta vastaan, joten katseet siirtyvät nyt sinne, mietiskeli Jani Raukko pelin jälkeen.

Sunnuntaina 10.1 HIFK – Narukerä klo 13.00. Ottelu on nähtävissä oheisen linkin kautta: https://youtu.be/UaUiu40LU8s

Kuva: Maija Peltonen