Karvas tappio
Julkaistu: 20.02.2020 00.00

JPS puolusti joukkueena keskialueen ja hyökkäsi terävästi vastaan. Narukerä perjantaina pakkovoiton edessä Jyväskylässä.

Pudotuspelit pyörähtivät käyntiin kotijoukkueen osalta mollivoittoisesti, kun JPS tylytti Narukerälle kauden ensimmäisen kotitappion. Ottelun ensimmäinen puolituntinen luisteltiin tasatahtiin toisia varovasti tarkkaillen ja Eero Paavolan johtomaalin jälkeen 26 minuutin kohdalla kotikatsomossa tunnelma nousi hetkeksi koholle.

JPS oli tullut Poriin pudotuspelihengessä ja vieraat onnistuivat kääntämään ennen puoliaikaa tilanteen 1-2 johdokseen reippaassa viidessä minuutissa kotijoukkueen pelatessa molemmat maalitilanteet hieman huonosti. Ensin Danil Beliaev karkasi syöttökone Nikke Tuhkasen kauniin noston seurauksena ja hetkeä myöhemmin Jarno Eronen laittoi maalineteen pudonneen pallon rauhassa sisään.

Toista jaksoa edettiin reipas vartti ennen ottelun seuraavaa maalia. Narukerä yritti löytää rakoja JPS:n tiukasti puolustavasta ryhmittymästä ja liikutti palloa. JPS hyökkääjä kuitenkin karkasi kesken painostuksen ja hänen kaatamisestaan tuomitusta rangaistuslyönnistä Lasse Tammilehto rokotti kotijoukkuetta. Hetkeä myöhemmin Tammilehdon laukaus upposi toistamiseen Santeri Rantasen taakse. JPS siirtyi vielä 1-5 johtoon Sampsa Purhosen maalilla ennenkuin Narukerä onnistui maalinteossa uudelleen. Eero Paavola laukoi 2-5 ja 3-5 maalit ja teki näin hattutempun ensimmäiseen puolivälieräotteluun.

Vaikka JPS:n joukkueesta puuttui sen maalikone Riku Hämäläinen jätti se Poriin kokonaisuudessaan ryhdikkään kuvan itsestään. Lasse Tammilehdon paluu oli tällä kertaa Narukerälle turmiollista ja vieraiden liukkaat hyökkäyksiin lähdöt sekä korkeat pallot Narukerän puolustukseen olivat kotijoukkueelle haastavia paikkoja.

Narukerän Jani Raukko odottaa joukkueelta pientä ryhdistymistä seuraavan otteluun,
- Pienistä jutuista nämä ovat kiinni. Tänään tuli virheitä ja ihan ei oltu terävimmillämme. Jyväskylässä taistellaan ja tuodaan kolmas peli sunnuntaina Poriin.

Kotijoukkueen esitys ei noussut ihan sille tasolle mitä Porissa on totuttu näkemään. Tilanteita ja väyliä vieraiden maalineteen etsittiin kärsivällisesti, mutta maalipaikkoja JPS:n maalinedestä ei montaa löytynyt. Lähes kymmenestä kulmalyönneistä puuttui lopullinen isku ja useimmat niistä jäivät piipun suuhun. Joukkueen onnistujaksi nousi loukkaantumisen jälkeen muutama viikko sitten kentälle palannut Eero Paavola.

Perjantaina jatketaan Jyväskylässä ja pienellä lisäpuristuksella Porissa pelataan sunnuntaina vielä uudelleen välieräpaikasta.