Jatkuuko kotitaika päiväpelissä?
18.1.2020 23:14 Uutiset / Pääsivusto

Sunnuntaina on edessä tiukka taisto.

Narukerä ei ole Amiko-areenalla tappiota kokenut. Sunnuntaina vastassa on kovista joukkueista ehkä kovin eli sarjajohtaja Veiterä.

Vuoden 2020 ensimmäisen voittonsa perjantai-iltana kotikentällään Kamppareista ottanut Narukerä testaa kotitaikaansa tosissaan sunnuntaina. Lappeenrannassa tammikuun alussa Narukerä koki kirvelevän maalin tappion sarjakärjelle ja haastoi tuolloin Veiterän tiukkaan taistoon. Veiterä saapuu Poriin Helsingin kautta, jossa se voitti Helsingin ylpeyden IFK:n lauantaina lukemin 3-8.

Kärkitaistossa nähdään kaksi miesten maajoukkueeseen viikolla valittua ensikertalaista, kun Narukerän hyökkääjä Jaakko Hyvönen pääsee haastamaan Veiterän puolustajaa Ere Verhelää. Veiterä on onnistunut maalinteossa sarjan joukkueista selvästi parhaiten ja on tehnyt 97 maalia pelaamissaan otteluissa. Narukerän vastaava lukema on 62 eli sunnuntaina kotijoukkueen puolustuspelaamisen tulee olla uomissaan. Veiterän paras pistemies on Tomi Hauska 27 tehopisteellä. Narukerän tehopelaaja on ollut 26 pisteellä Jaakko Hyvönen.

Narukerän joukkueessa pääsääntöisesti sivutukina ovat pelanneet tällä kaudella edellisessä pelissä uransa ensimmäisen Bandyliigamaalinsa tehnyt nuori Lauri Sirén ja toisella laidalla Niko-Valtteri Koivula. Valmentaja Tuomas Erkkilä avaa ennen tulevaa matsia kentällä nähtävän sivutuen merkitystä,
- Sivutuen rooli on joukkueessa kuin joukkueessa todella iso. He ovat mukana käynnistämässä joukkueen peliä, jonka jälkeen he hakevat itsensä uuteen asemaan ja lähtevät tukemaan nimensä mukaan hyökkäystä ja ovat joskus jopa päättämässä maalitilannetta. Eli sivutuen rooli on joukkueessa todella iso ja tärkeä, niin puolustaessa kuin hyökätessä. Katsoja tietää, että sivutuki on onnistunut, kun puolustus toimii ja vastustaja ei pääse hyökkäämään ylivoimalla. Vastaavasti toisessa päässä se näkyy, kun joukkue hyökkää pelissä koko kentän leveydellä.

Narukerän Niko-Valtteri Koivula uskoo, että Porissa nähdään laadukas jääpallo-ottelu.
- Veiterä on yksi sarjan ennakkosuosikeista. Kotikentällä ei ole Kerälle pistemenetyksiä tullut ja se linja pidetään kauden loppuun saakka. Ihan varmasti sunnuntaina tullaan näkemään laadukas ottelu.

Koivula myötäilee pitkälti Tuomas Erkkilän ajatuksia sivutuen merkityksestä joukkueelle,
- Sivutuen rooli on erittäin luisteluvoittoinen. Jokaisessa puolustustilanteessa on oltava mukana ja hyökkäystilanteissa on autettava kärkihyökkääjiä. Katsomoon voisi vinkata, että kannattaa seurata vastustajan nostopelaamista. Tuolloin sivutuen rooli on ratkaiseva puolustuspelaamisen kannalta.

Veiterä tulee Poriin hieman varamiehisenä, sillä paras pistemies Tomi Hauska sekä Tuukka Loikkanen ovat olleet sivussa jo muutaman pelin.

Sunnuntaina 19.1.2020 klo 13.00 Amiko-areenalla Narukerä - Veiterä


   
Lisää uutisia
Jääpallo
Kategoriat