Kotiyleisön edessä tasapainoinen esitys
Julkaistu: 29.12.2019 00.00

Narukerä palasi takaisin voittojen pariin. Rinat Shamsutov rytmitti ottelua ja liukui Amiko-areenalla minne tahtoi. Shamsutov, Tomi Mustonen ja Jaakko Hyvönen tekivät kukin kaksi maalia.

Porissa pelattiin ensimmäisen kerran tällä kaudella liukkaalla jäällä, kun lämpömittari näytti lähes kymmenen asteen pakkaslukemaa. Tunnelma keräkatsomossa oli jännittynyt ja yli 500 paikalle saapunutta katsojaa jännitti palaako joukkue voittojen tielle. Kannustusjoukot saivatkin heti ottelun alussa viihdevaihteen päälle, kun Narukerä loi otteluun unelma alun. Tomi Mustonen laukoi ensimmäisellä minuutilla vastahyökkäyksestä joukkueen johtoon Shamsutovin syötöstä.

Ottelu kulki odotusten mukaisesti vauhdikkaasti päästä päähän ja kovinta vauhtia kentällä pitivät Narukerän Jaakko Hyvönen sekä JPS:n Riku Hämäläinen. Ensimmäinen jakso oli Narukerän hallintaa ja sen puolustus esti taidokkaasti vieraiden hyökkäysten pääsyn maalipaikoille. Narukerä siirtyi Jaakko Hyvösen kulmamaalilla kahden maalin johtoon ja hetken päästä siitä Shamsutov luikerteli läpi JPS:n puolustuksen. Lopuksi venäläistaituri kiersi myös hyvin pelanneen vieraiden maalivahdin Samuel Gerovoin ja laittoi pallon tyhjiin.

Narukerän 4-0 maali oli yhtä tyylikäs kuin edellinenkin. Esa Oksanen avasi omalta alueelta kauniilla syötöllä Joona Rajalalle. Pitkänhuiskea hyökkääjä kääntyi keskialueella, nosti pallon yli vieraiden puolustuslinjan ja vapautti Jaakko Hyvösen läpiajoon. Ennen puoliaikaa JPS teki ottelun ensimmäisen maalinsa rangaistuslyönnistä Riku Hämäläisen onnistuessa.

Narukerän laitalinkin Niko-Valtteri Koivula sekä Lauri Sirén olivat tyytyväisiä siihen, että tapaninpäivän peli oli saatu unohdettua ja joukkueen puolustuspelaaminen oli taas kunnossa
- Porvoon luokkaretken jälkeen laitettiin joukkueena puolustus ja tahtotila voittaa matseja kuntoon. Taidoista ei meidän pärjääminen ole kiinni ja sen jokainen pelaaja joukkueessa tietää. Tänään käännettiin yhdessä tämä ottelu upeaksi voitoksi ja pelattiin varsin mallikkaasti läpi ottelun, totesi Koivula.

Matsin nälkäisimpänä pelaajana palkittu 17-vuotias Lauri Sirén oli samoilla linjoilla Koivulan kanssa,
- Heti torstain pelin jälkeen käytiin se läpi ja siirrettiin katseet viime kauden mestareiden kohtaamiseen. Tänään koko joukkue pysyi hyvin pelisuunnitelmassa ja puolustuksen kautta saatiin upea voitto. Kotiyleisön edessä oli tosi kiva pelata, kun pallo ja luistin liikkui kaikilla hyvin.

Koivula tiivisti vielä lopuksi voitokkaan JPS-matsin,
- Jipsi luisteli jälleen vauhdilla ja karvasi korkealta. Selvittiin kuitenkin siitä ja saatiin omaakin peliä hyvin auki. Onhan nämä arvokkaita voittoja ja niitä otetaan kyllä jatkossakin aina kun joukkueena pelataan. Nämä voitot ovat tärkeitä, kun taistellaan sarjan kärkikahinoissa.

Toinen jakso eteni tasaisemmissa merkeissä. Narukerä pääsi kokeilemaan kolme kertaa kulmalyönnistä osumaa ja Jaakko Hyvöselle rakennettiin pari hyvää maalipaikkaa, mutta jakson ensimmäisen maalin teki JPS, kun Niko Herranen laukoi kulmalyönnistä maalin. Vieraiden kavennuksen kuittasi Tomi Mustonen viisi minuuttia myöhemmin vieden läheltä maalia Narukerän 5-2 johtoon. Ottelun loppulukemat viimeisteli pari minuuttia ennen pelin loppua kentän paras pelaaja Rinat Shamsutov, joka jo hetkeä aiemmin oli luikerrellut vieraiden puolustuksen läpi tuloksetta.

Narukerän puolustuslinja Kasper Perdén, Jere-Henrik Koivula ja Timo Niemi pelasi varman pelin. Koivulan muutamat nousut puolustuksen keskeltä jäivät myös katsojien mieleen. Esa Oksasen teki lujasti töitä puolustuksen edessä. Päävalmentaja Jani Raukko olikin tyytyväinen vauhdikkaan pelin lopputulemaan,
- Ainoa asia mitä lähdimme parantamaan Akilles-pelistä oli puolustuspelaaminen. Tasapainoinen esitys, joka osoitti, että pysymme kärkijoukkueiden vauhdissa ja pystymme ylläpitämään hyvää pelitempoa läpi ottelun.

Narukerän lähtee seuraavaksi idän kiertueelle, kun se kohtaa ensin tulevana lauantaina Mikkelissä Kampparit ja seuraavana päivänä ilman tappioita jatkavan Lappeenrannan Veiterän. Vielä ennen seuraavaa kotiottelua Narukerä vierailee Helsingissä IFK:n vieraana. Seuraava kotiottelu on perjantaina 17.1, kun Kampparit saapuu Amiko-areenalle.