Jaakko Hyvönen jatkoi tehoilua
24.11.2019 17:36 Uutiset / Pääsivusto

Narukerä - Botnia 11-6 (5-4)

Botnia pysyi Narukerän tahdissa reippaan tunnin. Shamsutov ihastutti ensimmäisessä kotipelissään eleettömällä taituruudellaan.

Narukerän hallinta toi tulosta ottelun loppupuolella, kun Botnian luistimista katosi tehot tunnin pelin jälkeen. Botnia tasoitti toisen jakson alkuun pelin vielä tilanteeseen 5-5, mutta Narukerän Tomi Mustosen 59 minuutin rangaistuslyönnin jälkeen Narukerä karkasi 11-6 voittoon. Rangaistuslyönti tuomittiin, kun Jaakko Hyvönen kaadettiin pitkän luistelun jälkeen maalipaikassa.

Ottelun ensimmäisen jakson alku oli Narukerän ja hivenen näytti että joukkue karkaa jo heti alussa voittoon. Jaakko Hyvönen teki ottelun 8 minuutilla toisen maalinsa ja vei joukkueen 2-0 johtoon. Botnia kuitenkin kiri jaksolla 3-4 johtoon Joonatan Irtamon laukoessa pallon kulmalyönnistä maaliin puolen tunnin kohdalla. Jakson lopulla Narukerä taituroi itsensä johtoon kahden kulmalyönnin turvin. Ensin onnistui taas Hyvönen ja jakson lopulla vielä tärkeällä pukukoppimaalilla Esa Oksanen.

Narukerän valmentaja Jani Raukko oli tyytyväinen ensimmäiseen sarjaviikonloppuun,
- Hyvin lähti kausi käyntiin ja maaleja tehtiin tänäänkin taas runsaasti. Hieman helposti päästettiin nyt vieraita maalien makuun, joten ihan tyytyväisiä esitykseen ei voi olla. Toisaalta osoitimme, että vauhtia riittää loppuun saakka ja Botnia putosikin tunnin jälkeen kelkasta. Kaksi ottelua ja kaksi voittoa. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavia pelejä.

Toisella jaksolla Rinat Shamsutov tarjoili Narukerän nuorille pelaajille namupaloja ja luisteli myös itse kerran maalintekoon. Ville Raukko osui kertaalleen ja Jaakko Hyvönen kahdesti Shamsutovin syötöistä. Lähes 450 paikallaolijaa todistivat Shamsutovin taiturointia keskikentällä ja antoivat ansaitusti pelaajalle raikuvia kannustushuutoja sekä taputuksia läpi ottelun. Myös Narukerän toinen venäläinen Aleksei Gorokhov pelasi erinomaisen pelin ja kruunasi päivänsä yhdellä maalilla pelin lopulla.

Narukerän tähti viikonlopun peleissä oli kuitenkin Poriin palannut Jaakko Hyvönen,
- Huomaa, että olemme harjoitelleet hyvin, käyneet kahdesti Ruotsissa ja pelattu hyvä Suomen Cupin lohkovaihe. Joukkueen eteen tehdään taustalla erinomaista työtä ja esimerkiksi uusi pukukoppi on nostanut fiilistä entisestään. Tällä hetkellä tekemisen meininki on laadukasta ja itselläkin tuntuu erinomaiselta pelata kasvattiseurassa.

Ensimmäisen jakson esitys sekä liian monta omaan päähän päästettyä maalia harmittivat hieman 20-vuotista Hyvöstä, joka tehoili kahteen peliin huikeat 10 (8+2) tehopistettä,
- Emme olleet pelin alun jälkeen ihan terävimmillämme ja annettiin Botnian turhaan roikkua mukana. Toisella jaksolla saatiin herätettyä itsemme ja olimmekin pelissä sen jälkeen ihan eri joukkue. Joukkueessamme on nyt myös pelaaja, joka heikolla hetkellä ottaa muun porukan reppuselkään kokemuksellaan. Mielenkiinnolla täytyykin odottaa mitä kaikkea Rinat vielä tuokaan kauden mittaan joukkueeseen.

Ottelun päätyttyä itsekin mittavan jääpallouran tehnyt Botnian valmentaja Artur Fedorov ei voinut kuin hymyillä ja levitellä käsiään ihastellen Rinat Shamsutovin pelikuntoa. Botnian pelaajista onnistui Tuomas Antikainen, joka liikkui kentällä reippaasti ja oli mukana joukkueensa kolmessa maalissa.

Narukerän seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 30.11 klo 15.00. Tuolloin Amiko-Areenalle saapuu vastustajaksi WP-35. Kauden avaukseen oli saapunut upeasti 437 katsojaa, joka on runsaasti enemmän kuin viime kauden katsojakeskiarvo.


   
Lisää uutisia
Jääpallo
Kategoriat