Narukerän runkosarja
30.1.2022 20:59 Uutiset / Edustus

Eero Paavola ja Ville Aaltonen ovat kantaneet isoa vastuuta Narukerän pelinrakentelusta.

Narukerän runkosarja: ilonaiheina Eero Paavola ja Joona Rajala, murheina korona ja alkukauden jääongelmat

16 ottelua: kymmenen voittoa, neljä tasapeliä ja vain kaksi tappiota. Kolmas sija. Siinä Narukerän saldo runkosarjasta.

Kun saldoon lisätään, että Eero Paavola voittaa liigan pistepörssin ja Tomi Mustonen taisteli loppuun asti maalintekijäkuninkuudesta, niin Narukerän voi sanoa onnistuneen runkosarjassa urheilullisesti hyvin.

Pelin ulkopuolisilla osa-alueilla sen sijaan tuli lunta tupaan.

Koronan vuoksi kaikki muut runkosarjan kotiottelut jouduttiin pelaamaan tyhjille katsomoille paitsi ensimmäinen ja viimeinen. Näissä kahdessa ottelussa oli yhteensä 853 katsojaa eli runkosarjan yleisökeskiarvoksi tuli 427, jos lukuun huomioidaan vain yleisölle avoimet ottelut.

Kaksi muutakin kotipeliä Narukerä olisi voinut pelata kotiyleisön edessä, mutta Porin tekojääradan jää petti kauden alussa sekä ennen Akilles- että JPS-pelejä. Nämä olivat seuralle monella eri tavalla raskaita kokemuksia.

Satakunnan Kansa välitti Narukerän kotiottelut ja myös yhden vierasottelun (OLS) selostettuina live-lähetyksinä.

Narukerä ylsi viime kaudella mitaleille kahdeksan vuoden tauon jälkeen. SM-pronssiin päättyneen kauden jälkeen joukkue nuoreni jonkin verran, kun kokeneet avainpelaajat Rinat Shamsutov ja Timo Niemi siirtyivät Ruotsiin ja Esa Oksanen sekä Jere Koivula lopettivat pelaajauransa. Menetykset paikattiin Mikkelin Kamppareista siirtyneellä Vili Korhosella sekä B-junioreista edustusjoukkueen harjoitusrinkiin nostetuilla Veeti Kujansuulla, Rasmus Arposella, Iiro Raukolla ja Atte Sävelällä.

Tammikuun alussa Narukerä koki tavallaan vielä kolme menetystä lisää, kun Lauri Siren, Ville Raukko ja Jaakko Haavisto lähtivät armeijaan. Koronapandemian vuoksi varusmiesten urheiluvapaat eivät pyöri normaaliin tapaan ja Narukerä onkin joutunut pelaamaan kaikki tammikuun pelinsä ilman armeijakolmikkoa.

Onneksi tilannetta paikkaamaan tulivat come back -miehet Esa Oksanen ja Jere Koivula.

Runkosarjan ilonaiheita ovat olleet 22-vuotiaiden seuran omien kasvattien Eero Paavolan ja Joona Rajalan voimakas esiinmarssi joukkueen vastuunkantajiksi.

Sivutukena hyökkäysten rakenteluun osallistuva Paavola oli jo viime kaudella isossa roolissa, mutta hänen kehityksensä tehopisteissä mitattuna on ollut hämmentävä: viime kaudella 6 (3+3) tehopistettä, nyt 41 (7+34).

Paavolasta tulee Narukerän seurahistorian toinen pelaaja, joka voittaa jääpallon pääsarjan pistepörssin. Tomi Mustonen ylsi samaan kaudella 2010-2011.

Osittain Paavolan hurja syöttöpisteiden määrä selittyy sillä, että tällä kaudella Narukerä on onnistunut hyvin kulmalyönneistä.

Joona Rajala on nuoresta iästään huolimatta osoittanut jo aiemmin olevansa parhaimmillaan tärkeiden pelien ratkaisuhetkillä. Rajala ratkaisi Narukerän A-junioreille Suomen mestaruuden vuonna 2020 ja viime keväänä hän nousi ratkaisijaksi pronssiottelussa JPS:a vastaan. Myös viime kevään välieräsarjassa Veiterään vastaan Narukerä oli lähellä voittaa neljänne välieräottelun, kun Rajala purjehti loppuhetkillä vastustamattomasti tekemään voittomaalin.

Paavolan tavoin Rajalakin on tehnyt tällä kaudella tehopisteitä aivan eri tahtiin kuin ennen: viime kaudella runkosarjassa 11 (7+4) tehopistettä, nyt 29 (15+14).

Narukerässä on ollut paljon muitakin onnistujia. Tomi Mustosen maila on ollut kuuma: 27 maalia runkosarjassa. Mustosen laukaus, himo tehdä maaleja ja kyky päästä maalipaikoille ovat edelleen todella kovaa luokkaa.

Kapteeni Ville Aaltonen on Narukerälle korvaamaton joukkuepelaaja ja asenne-esimerkki. Pelinrakentelussa Aaltosen merkitys on noussut entisestään, kun Rinat Shamsutov poistui joukkueesta.

Bandyliigan ylempään jatkosarjaan selviytyivät Veiterä, Akilles, Narukerä ja Kampparit. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen minisarjan. Runkosarjan pisteet jäävät voimaan eli Narukerä lähtee jatkosarjaan sijalta kolme.

Alemmassa jatkosarjassa JPS, Botnia, OLS, HIFK ja WP-35 pelaavat yksinkertaisen sarjan. Runkosarjan pisteet nollataan ja joukkueet saavat runkosarjan sijoituksen perusteella lähtöpisteet: JPS kolme, Botnia kaksi ja OLS yhden. HIFK ja WP-35 lähtevät nollilta.

Ylemmän jatkosarjan jälkeen kaksi parasta selviytyy suoraan välieriin. Puolivälierissä kohtaavat ylemmän jatkosarjan kolmonen ja alemman jatkosarjan kakkonen sekä ylemmän jatkosarjan nelonen ja alemman jatkosarjan ykkönen.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta- ja välierät paras viidestä systeemillä.

Finaali pelataan sarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä 12. maaliskuuta ja pronssiottelu 11. maaliskuuta.

Narukerän pistemiehet runkosarjassa (suluissa ottelumäärä):

1)Eero Paavola (16) 7+44=41

2)Tomi Mustonen (16) 27+4=31

3)Joona Rajala (16) 15+14=29

4)Ville Aaltonen (16) 10+7=17

5)Tuomas Antikainen (13) 6+6=12

6)Kristian Paukkonen (16) 8+3=11

7)Ville Koskinen (8) 4+0=4

8)Esa Oksanen (5) 4+0=4

9)Vili Korhonen (16) 2+2=4

10)Leevi Vihtalahti (15) 2+2=4

11)Niko-Valtteri Koivula (14) 2+2=4

12)Ville Elonen (12) 1+2=3

13)Rasmus Arponen (8) 1+1=2

14)Veeti Kujansuu (6) 1+1=2

15)Ville Raukko (9) 0+1=1


   
Lisää uutisia
Edustus
«  Elokuu   »
Kategoriat