Kolme kotipeliä ja kolme pistettä
Julkaistu: 05.01.2022 00.00

Narukerä on pelannut viimeisen viikon sisällä yhteensä kolme kotiottelua Amiko-Areenalla. Joukkueen ja tietenkin fanien harmiksi kaikki kohtaamiset on jouduttu pelaamaan tyhjille katsomoille. Vielä harmillisemmaksi asian tekee se, että Kerä on kohdannut "päävastustajiaan" kuten Kampparit, JPS:n ja Akilleksen. Saldoksi näistä kolmesta ottelusta jäi kolme pistettä.

Otteluruuhkan aloitti 29.12 pelattu ottelu Kamppareita vastaan. Ottelun avausjaksolla kotijoukkue oli hieman vaikeuksissa, kun kentälle satoi lunta ja Kampparit pelasi loistavaa hankalien olosuhteiden peliä pitäen Kerän hyökkäykset kurissa. Ensimmäinen jakso päättyi Kamppareiden vierasjohdossa 1-2. Toisella jaksolla sade loppui ja kotijoukkue pääsi vyöryttämään monen pelaajan hyökkäyksiä jatkuvasti Kamppareiden päätyyn. Kerä teki yhteensä viisi maalia toisella puoliajalla ja ottelu päättyi 6-3 lukemiin. Ottelun hahmo oli loistavalla pelipäällä ollut ja tehot 2+3 tehnyt Eero Paavola. Huomionarvoista ottelussa oli myös Tomi Mustosen 400. maali Bandyliigassa, joka oli myös ottelun voittomaali.

Vuoden viimeisessä ottelussa Kerän vieraaksi saapui JPS. Ottelu pelattiin uudenvuodenaattona ja Narukerä olikin ilmeisesti jo siirtynyt vuodelle 2022, sillä ottelu oli totaalista JPS:n hallintaa eikä kotijoukkueen koneet käynnistyneet missään kohtaa ottelua. Tunnustusta täytyy antaa myös JPS:lle, joka oli selvästi sisuuntunut WP-35-ottelun tappiosta ja tuli Poriin erittäin nälkäisenä. Ottelun loppulukemat kirjattiin vierasjoukkueelle 0-7 ja näin Kerälle kauden avaustappio kotikentällä.

Tiistaina 4.1 Kerän vieraaksi saapui kaksi viimeistä mestaruutta voittanut Porvoon Akilles. Ottelu oli odotettu, sillä kamppailu oli aikaisemmin peruttu jo kaksi kertaa. Ottelu alkoi kerän kannalta murheellisesti, kun heti ensimmäisellä minuutilla Porvoolaiset pääsivät iskemään avausmaalin kulmalyönnistä. Kuitenkin heti perään myös Kerä onnistui Tomi Mustosen toimesta tasoittamaan niin ikään kulmalyönnistä. Tämän jälkeen pelattiin todella vauhdikasta peliä, kun molemmat joukkueet vyöryttivät hyökkäyksiä vuoronperään toisen kenttäpuoliskolle. Seuraavat kaksi maalia syntyi kuitenkin Kerälle, kun ensin kapteeni Ville Aaltonen sooloili läpi kentän ja laukoi pallon vastustamattomasti takanurkkaan ja tämän jälkeen Kristian Paukkonen viimeisteli kulman jälkitilanteesta Kerän 3-1 taukojohtoon.

Toinen puoliaika oli hädin tuskin ehtinyt alkaa, kun Akilles oli kivunnut kahdella pikamaalilla tasoihin. Molemmat maalit syntyivät hieman helposti Kerän kannalta katsottuna, mutta toisaalta Akilles myös tuli toiselle puoliajalle hyvin päättäväisenä. Tämän jälkeen pelattiin jälleen tasatahtiin kunnes Eero Paavolan hienon yksilösuorituksen jälkeen Tomi Mustonen pääsi viimeistelemään pallon tyhjään maaliin. Kuitenkin vain kymmenen minuuttia myöhemmin Akilles tuli tasoihin jälleen hieman helpon oloisesti, kun Matti Vainio purjehti 3 pelaajan välistä maalintekoon. Lopussa Kerä pääsi vielä pelaamaan kahden miehen ylivoimalla tuloksetta ja näin loppulukemat kirjattiin 4-4. Ottelu oli kotijoukkueelta kuitenkin hyvä tasonnosto JPS-ottelun heikon suorituksen jälkeen. Narukerän parhaana palkittiin ansaitusti kapteeni Ville Aaltonen, joka katkoi jatkuvasti Akilleksen hyökkäyksiä ja oli myös hyökkäyspäässä vaarallinen.

Narukerä jatkaa sarjataulukossa kolmannella sijalla, kaksi pistettä Akillesta perässä. Bandyliigan pistepörssistä sijalta kolme löytyy myös Narukerän värejä, kun Eero Paavola on kovilla tehoilla 4+18=22 vallannut kolmannen tilan. Myös Tomi Mustonen 16+3=19 ja Joona Rajala 8+8=16 ovat olleet alkukaudella tehokkaita pisteiden valossa.

Narukerän pelitahti jatkuu kiivaana ja heti tulevana viikonloppuna pelataan jälleen Bandyliigaa Amiko-Areenalla. Lauantaina vastassa on WP-35 ja sunnuntaina Botnia. Ottelut pelataan jälleen ilman yleisöä, mutta onneksi Satakunnan Kansa näyttää ottelut kotisohvalle! Jos et ole vielä ottanut Narukerän Facebook, Instagram ja Twitter-tilejä seurantaan niin nyt viimeistään kannattaa käydä ottamassa. Tilien kautta pystyt elämään päivittäin Narukerän matkassa mukana kohti mitalipelejä!