Neljän pisteen viikonloppuna!
Julkaistu: 13.12.2021 00.00

Lauantaina päästiin pelaamaan viimekaudella pronssiottelussa kohdattua Jyväskylän Seudun Palloseuraa vastaan. Asetelmat otteluun olivat todella mielenkiintoiset. Molemmat joukkueet ovat menettäneet viimekauden joukkueestaan tärkeitä pelaajia, mutta myös saaneet vahvistuksia ryhmäänsä. Molemmilla joukkueilla on isoissa rooleissa nuoria pelaajia, jotka kehittyvät joka vuosi isoin harppauksin. Kuitenkin molempien joukkueiden harmiksi taivaalta satoi vettä tai oikeastaan räntää, joka teki jäästä nihkeän ja pakotti joukkueet nostamaan palloa ilmassa toisten puolustuslinjaa kohti. Sekä Narukerä, että JPS nauttivat yleensä monipuolisesta jään kautta pelaamisesta ja omaavat kovia luistelijoita, joten huono jää vie ottelusta pakostikin vauhtia ja hienouksia pois.

Ottelu alkoi tasaisesti, kun molemmat joukkueet saivat tasaisesti laukauksia ja kulmia, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty. Ottelun avausmaali syntyi 31. minuutilla, kun Joonas Hiltunen laukoi hienolla vapaalyönnillä JPS:n johtoon. Molempien joukkueiden puolustukset siivosivat jatkossakin pallot vaarattomille alueille ja enempää maaleja ei nähty.

Toinen puoliaika alkoi Narukerän kannalta iloisesti, kun hienon vastahyökkäyksen päätteeksi Joona Rajala syötti Kristian Paukkoselle, jonka röyhkeä ajo maalille tuotti rangaistuslyönnin. Pallon taakse asettui totutusti Tomi Mustonen, joka ei erehtynyt ja tasoitti pelin. Maalin jälkeen Narukerän peli-ilme selvästi muuttui ja joukkue uskalsi tuoda palloa myös enemmän jäitä pitkin huonosta kelistä välittämättä. Vierasjoukkue siirtyikin johtoon, kun toisen polven jääpalloilija Rasmus Arponen laittoi röyhkeästi uransa ensimmäisen maalin Bandyliigassa sisään irtopallosta. Rasmuksella on vielä 295 maalia matkaa isänsä lukemiin, mutta ei olisi mikään yllätys, jos 17-vuotias lupaus tähän yltäisi. Maalin jälkeen JPS alkoi hyökkäämään aggresiivisemmin ja saikin kulmalyöntejä aikaiseksi Narukerän päätyyn. Narukerän pelaajamuuri ja Santeri Rantanen blokkasivat lyönnit tyylikkäästi. Ilmassa alkoi olla ratkaisun makua kun Joona Rajala vapautti Tomi Mustonen 1vs1 tilanteeseen, Tomi ohitti puolustajan ja viimeisteli varmasti pallon maaliin. Samalla Narukerä 1-3 johtoon ja Mustoselle jo uran 500. tehopiste. Mustosen tuuletuksesta huomasi, kuinka tärkeä maali oli niin hänelle kuin myös tietenkin koko joukkueelle! Mustonen sanoikin pelin jälkeen, että ilman hyvää joukkuetta 500 pistettä olisi aina pysynyt vain unelmana. Lopussa Joona Rajala pääsi vielä Niko-Valtteri Koivulan hienosta nostosta viimeistelemään 1-4 loppulukemat. Näin kaksi pistettä lähti ansaitusti Narukerän mukana kohti Varkautta. Etenkin toisen puoliajan pelaaminen oli Narukerältä hieno taidon-näyte hankalissa oloissa pelaamisesta.

Lauantain JPS-pelin jälkeen Narukerä matkasi yöksi Varkauteen, jossa viikonlopun toiseen peliin vastustajaksi asettui uudistunut WP-35. Usean monivuotisen runkopelaajan menettänyt joukkue on uuden projektin edessä, sillä varkautelaiset joutuivat kauden alla rakentamaan joukkueen lähes täysin uusiksi. Omista junioreista ja lähiseurojen lainapelaajista kootun joukkueen keski-ikä on Bandyliigan nuorin, joten ennakkoasetelmat otteluun olivat hyvin molempien joukkueiden tiedossa. Aikaisemmasta kuudesta ottelusta kotijoukkue WP-35 oli hävinnyt kaikki kuusi maalierolla 4–63. Siitä huolimatta keltapaidat lähtivät otteluun ennakkoluulottomasti ja pyrkivät pelaamaan pienen lumisateen hidastaessa pallon liikkumista Kämärin tekojäällä.

Vierasjoukkue Narukerä ei kuitenkaan höllännyt jalkaa kaasulta lauantain JPS-voiton jäljiltä, vaan pyrki aktiivisesti palloa liikuttelemalla vyörymään kerta toisensa jälkeen kohti WP-vahti Eemeli Puustisen vartioimaa maalia. Peli ehti vanheta vain reilut pari minuuttia, kun Tomi Mustonen siirsi maaliviivalla pomppineen irtopallon ensimmäisen kerran yli kotijoukkueen maaliviivan. Yhdeksännellä peliminuutilla WP-kasvatti Kristian Paukkonen lisäsi Narukerän johdon kahteen maaliin Tuomas Antikaisen esityöstä. Ennen taukoa Narukerä onnistui vielä kolmesti. Tomi Mustonen ja Tuomas Antikainen osuivat kulmalyönnistä molemmat kertaalleen ja Antikainen vielä pelitilanteesta Joona Rajalan antamasta tarjoilusta. Kotijoukkue WP-35 onnistui muutamaan otteeseen testaamaan Narukerän maalia vartioinutta Valtteri Sjöholmia, mutta Sjöholm venyi upeasti pallon tielle jokaisella yrityksellä.

Toiselle jaksolle Narukerä lähti päättäväisesti hyökkäämään joukkueena ja pitämään oman maalinsa puhtaana. Puoliaikaa ei ehditty pelata kuin sekunteja, kun Joona Rajala oli jo läpiajossa Eero Paavolan avaavasta syötöstä. Rajala ei läpiajosta epäonnistunut ja siirsi Kerän lähihistorian nopeimmalla maalilla vieraat kuuden maalin karkumatkalle. Ensimmäistä jaksoa pirteämmin hyökännyt Narukerä loi toisen jakson alkuun liudan loistavia maalintekopaikkoja laajalla rintamalla. Lyhyen ajan sisään osuivat Rajala, Mustonen ja Paavola. Aktiivisemmin ylhäältä ottanut WP-35 ei onnistunut horjuttamaan Narukerän pelinavaamista, mutta puolusti ottelun loppua kohden entistä uhrautuvammin. Ennen päätösvihellystä Narukerä onnistui kuitenkin vielä kertaalleen, kun Mustonen pamautti neljännellään loppulukemat 0–9 kulmalyönnistä. Tiiviistä puolustanut Narukerä onnistui ilahduttavasti pitämään nollan varkautelaisten maalisarakkeessa, vaikka kotijoukkue pyrki siirtämään pelin painopistettä nostoilla kohden Kerän puolustuslinjaa. Nollapeli oli Sjöholmille uran ensimmäisen Bandyliigassa, joten hymy oli maskin alla herkässä.

Narukerä on tällä hetkellä runkosarjassa sijalla 4. maalierolla 30-15. Kerällä on kuitenkin vähemmän otteluita kuin kaikilla muilla joukkueilla johtuen Amiko-Areenalla perutuista otteluista. Narukerän tehokkaimmat pelaajat tällä kaudella on ollut pistepörssin viidennellä sijalla oleva Tomi Mustonen tehoilla 9+3 ja yhdeksäntenä oleva Joona Rajala, joka on tehnyt tehot 4+7. Kuitenkin pisteet on jakautuneet hyvin tasaisesti ja lähes kaikki höykkäyspään pelaajat ovat päässeet tehopisteille jo tässä vaiheessa kautta!

Tuomas Erkkilän kommentit viikonlopusta:

Viikonloppu oli kokonaisuutena loistava. JPS:ää vastaan peli oli olosuhteiden vuoksi haastava, röpelöinen jää pakotti meidät nostamaan palloa ilmaan. Ensimmäinen puoliaika oli hieman hakemista, mutta tasainen. Toisella puoliajalla saatiin tiivistettyä peliä. Saatiin laatua hyökkäykseen sekä puolustettiin vastustaja pois vaaran paikoilta. Kontrolli pelistä oli hyvä ja ansaittu voitto.

Varkaus peli oli luonteeltaan erilainen. Pidimme läpi ottelun pallolla kontrollia ottelusta. Vastustaja ei juurikaan vaaran paikoille päässyt. Muutaman paikan saivat, mutta Valtteri hoisi ne varmasti pois. Kokonaisuutena kontrolloitu esitys. Viikonloppuna vain yksi päästetty maali kahdessa ottelussa, joten puolustustyöskentelyyn pitää olla tyytyväinen.